ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

gravida concediata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Ma numesc Raluca si sunt insarcinata in saptamana 20.
Pot fi concediata?

Lucrez la Posta Romana.
Am trecut printr-o serie de evenimente in ultima perioada si as vrea sa gasesc persoana care ma poate sfatui, chiar consilia in ceea ce ar trebui sa fac.

Pe finalul lunii mai am primit la birou Hotararea 28/23.05.2012 a Consiliului de Administratie a C.N. Posta Romana S.A. privind noua Structura Organizatorica, prin care eram anuntati ca se va restructura compania, urmand ca posturile ce nu apar in structura sa fie inlocuite de altele noi, mult mai putine la numar, iar apoi adresa nr 101/6444/01.06.2012 privind procedura de ocupare a posturilor de executie, prin care erau prezentate posturile disponibile, insotite de mesajul cine vrea sa se inscrie la concurs pentru aceste posturi, sa depuna o cerere.

Eu am depus o nota informativa cu nr de inregistrare cum ca sunt insarcinata in data de 28 mai.

M-am interesat apoi la departamentul juridic; ce sa fac? Sa trimit cerere pentru inscriere la concurs? Juristul a ridicat din umeri si a zis un singur cuvant "poti", atat.
Am mers apoi la resurse umane, am detaliat situatia. La intrebarea mea, cei de acolo mi-au transmis ca e singura sansa si m-au indrumat sa-mi depun cererea, ceea ce am si facut, bazandu-ma pe experienta si pe cunostintele mele, cunoscandu-mi si contracandidatii, fiind sigura ca voi trece peste test si voi ocupa unul din cele 3 locuri disponibile.

Totusi, in urma examenului oral nu stiu daca e cazul sa detaliez modul in care am fost evaluati, am fost declarata respinsa.

Azi am primit decizia si totodata informarea ca in termen de 10 zile postul actual se suspenda.

Sunt confuza, ce pot sa fac, cui sa ma adresez?
Suspendarea mea a fost facuta conform procedurii, avand in vedere ca sunt gravida?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Raluca

Adaugata in: Concediere Gravida
Raluca Grigore
 User  Raluca Grigore
a intrebat la 26 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Grigore
 User Raluca Grigore
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iun. 2012
Doamna Popa,

Multumesc pentru raspuns, chiar daca nu e unul pe care il asteptam, ma ajuta sa stiu ce sa fac.

Inteleg ca nu are rost sa insist pe ideea ca sunt gravida, legea permite prin reorganizare judiciara "eliminarea" oricarui angajat.

Deci, ramane varianta sa contest concursul prin care nu am obtinut unul din cele 3 posturi? Cum as putea oare sa demonstrez ca am fost evaluati diferit? A fost un examen oral, nu a ramas nimic scris in urma acestui test.

Cat despre indemnizatia de somaj, trebuie sa fac acest lucru din prima zi? Avand in vedere ca mai am 14 zile de concediu, pot sa le solicit acum? Pot prelungi decizia de demitere, de fapt suspendarea postului?

M-ar ajuta daca as putea sa va contactez direct, avand in vedere ca ma aflu intr-o situatie delicata, nu as vrea sa fac pasi pe care sa ii regret, sau mai bine zis sa nu fac nimic.

Adresa mea este ralucamurgoi@yahoo.com

Va multumesc si va doresc o seara placuta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Grigore
 User Raluca Grigore
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Iun. 2012
mai jos aveti link cu Hotararea 28 / 23.05.2012

http://ro-ro.facebook.com/pages/SPRCT/235117699883582?sk=map&activecategory=Fotografii&session_id=1333974614#!/photo.php?fbid=351994114862606&set=a.351993938195957.77634.235117699883582&type=1&theater

inteleg acum ca este vorba de restructurare = reorganizare judiciara
totusi in acest caz nu exista ordine de prioritate in vederea stabilirii persoanelor concediate?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2012
Inteleg ca Posta Romana a fost supusa unei proceduri de reorganizare judiciara, caz in care concedierea poate fi dispusa chiar si in cazul salariatei insarcinate.

Art. 60 - Codul muncii republicate
1 Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.........
c pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
2 Prevederile alin. 1 nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Aveti insa posibilitatea legala de a contesta decizia in instanta, in termenul prevazut in cuprinsul ei. Insa o astfel de procedura ar putea dura destul de mult timp si ar fi destul de stresanta. Dupa expirarea preavizului cel mai bine ar fi sa va inscrieti pentru acordarea indemnizatiei de somaj daca idepliniti conditiile stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24. Perioada de somaj indemnizat va fi asimilata stagiului pentru indemnizatia crestere copil, in cazul in care veti solicita acest drept.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024