ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

In ce conditii pot fi concediata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati!
Sunt angajata unei firme de 2 ani cu jumatate de norma, aici avand si functia de baza.
In ce conditii pot fi concediata?
Actuala sefa mi-a cerut sa-mi dau demisia doar pentru ca, sustine ea, nu vrea si nu poate sa lucreze cu mine, mentionand ca daca nu vreau, ramane problema ei si cum ma prinde ca gresesc atunci voi plati si ca exista si alte metode neortodoxe de a ma determina sa plec, in conditiile in care eu imi respect programul si imi rezolv sarcinile ce mi se dau.
Va multumesc!


Adaugata in: Concediere
Mara Popescu
 User  Mara Popescu
a intrebat la 21 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2012
Demisia nu vi se poate "cere", initiativa demisionarii apartine angajatului si nu angajatorului, este un abuz din partea lui sa forteze aceasta decizie.

Referitor la concediere, aceasta trebuie sa aiba o cauza reala, obiectiva si verificabila prin dovezi. O concediere disciplinara (pe motivul unei abateri, a unei greseli grave) nu poate fi dispusa oricum, ci doar dupa o cercetare disciplinara, dupa parcurgerea pasilor legali in acest sens. Altfel sanctiunea este lovita de nulitate absoluta iar in cazul actionarii in instanta a angajatorului, veti avea castig de cauza.

Posibil ca angajatorul dvs, si nu vrea sa va sperii aici, sa incerce o desfiintare a postului dvs. Insa din nou, daca imediat dupa concedierea dvs se reinfiinteaza acelasi post, iar dvs actionati angajatorul in instanta, daca se dovedeste ca postul este identic cu cel pe care l-ati detinut, veti avea castig de cauza cel mai probabil.

Daca intampinati si alte probleme din partea angajatorului, simtiti ca nu vi se respecta drepturile sau sunteti fortata in vreun fel, luati legatura cu cei de la ITM si depuneti o sesizare.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024