ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un angajat depune cererea de incetare a contractului de munca pe data de 12.07.2013 unde specifica ca doreste sa inceteze contractul cu data de 10.07.2013. El nu respecta perioada de preaviz din contact.
Din 10.07 el nu a venit la munca si are absente nemotivate pana pe 12.07 cand a depus cererea. Cu ce articol din CM ii fac incetarea?
















Adaugata in: Concediere Incetare cim
Mihaela Brumaru
 User  Mihaela Brumaru
a intrebat la 14 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2013
Angajatul dvs a solicitat o incetare cu acordul partilor,, presupun din ce spunei, insa retroactiva, ceea ce nu prea este in regula. Plus ca acea solicitare trebuia aprobata mai intai de angajator inainte ca ea sa produca efecte. Iar demisia fara preaviz o putea inainta in conditiile in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale. Daca nu se pune problema unei incalcari a obligatiilor angajatorului stabilte prin contract atunci angajatul dvs. a savarsit o abatere disciplinara, prin absentare nemotivata de la locul de munca.

Intr-un astfel de caz nu aveti cum sa dispuneti incetarea disciplinara fara parcurgerea procedurii legle de cercetare. Ceea ce inseamna ca va trebui sa imputerniciti o persoana sau sa creati o comisie de ancheta, sa convocati salariatul in scris la o anumita data, ora si loc pentru cercetare. Daca intra in posesia convocarii, semnand pentru primirea ei, dar nu se prezinta pentru cercetare, puteti dispune direct incetarea disciplinara, dar avand dovada comunicarii convocarii (confirmarea de primire semnata de el).

O alta varianta ar fi sa ii dispuneti direct incetarea cu data de 10.07, dar aici este putin depasit termenul, pentru ca trebuia operata incetarea in data de 10 iulie.

Procedura corecta in situatia de fata ar fi cercetarea disciplinara, in urma careia sa puteti dispune incetarea raportului de munca.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024