ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare CIM in perioada concediului de crestere si ingrijire copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
O angajata a unei societati a intrat in CIC perioada 01.04.2013-31.03.2015
In data de 31.01.2015 societatea a fuzionat cu alta, iar in noua societate nu exista functia de economist ocupata anterior de catre persoana in cauza in fosta societate. La data de 31.01.2015 i-a fost incetat CIM in REVISAL si cnf decizie desfiintare post, deoarece societatea unde a fost angajata nu a transferat si personalul catre noua societate, iar incepand cu data de 01.02.2015 nu mai exista aceasta societate fiind inchisa.

Persoana in cauza insista si sustine ca la data de 01.04.2015 ea trebuia angajata in cadrul noii societati si raportata in REVISAL apoi incetata imediat deoarece nu doreste sa lucreze la noua societate.
Din punct de vedere legal, cat timp acest post nu exista si noua societate, care a preluat doar contractele si situatia financiara precum si baza logistica, nu a transferat si personalul, consideram ca dpdv legal nu este necesar sa o angajam. Iar pentru dosarul de somaj trebuie sa prezinte adeverinta de la fostul angajator pentru perioada 01.03.2012-31.03.2013 fara sa aiba nici o legatura acordarea somajului cu noua societate.
Deoarece societatea unde a lucrat nu mai are personal pentru a-i elibera aceste adeverinte, persoana in cauza insista ca toate documentele sa ii fie eliberate de noua societate, desi nu avem acces la baza de date din REVISAL a fostei societati. Va rugam indrumare in acest sens.

Vasile Cracea
 User  Vasile Cracea
a intrebat la 03 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Apr. 2015
Nu stiu cum s-a facut incetarea contractului individual de munca in timpul concediului de crestere copil, fiind inadmisibila incetarea contractului in aceasta perioada.Potrivit dispozitiilor art. 25 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:a) salariatei/salariatului care se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.OUG 111/2010 interzice inclusiv concedierea disciplinara a salariatei revenita din concediu pentru cresterea copilului.La intoarcerea din concediul pentru cresterea copilului angajatorul este obligat sa-i asigure salariatei postul ocupat anterior.Art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002 prevede ca, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024