ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In luna feb 2013 am anuntat oficial la locul de munca ca sunt insarcinata, lucrez ca director magazin la un magazin mixt. In luna martie descopar anumite produse care lipsesc din gestiune,le anunt lipsa lor,depistam ca ajutorul meu,asistent responsabil magazin, sustragea sume de bani si produse din gestiune si o da afara cu 55B urmand si o plangere la politie.

De atunci sunt numai probleme.Am fost chemata pt cercetare disciplinara la birou vrand sa imi desfaca contractul de munca pe motiv de iresponsabilitate si incalcarea regulamentului intern.

Va rog sa imi spuneti: au dreptul sa ma concedieze desi sunt insarcinata in 13 saptamani?
Daca sunt concediata de exemplu pe data 01.04.2013 iar eu de pe 31.03.2013 am facut un alt contract de munca la o alta firma beneficiez de indemnizatie pt copil? Chiar daca in ultimul an am avut 2 locuri de munca?

Multumesc frumos pentru promptitudine!

Adaugata in: Concediere
Eugenia Catrina
 User  Eugenia Catrina
a intrebat la 28 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2013
Un salariat nu poate fi concediat in baza art. 55 b, acesta este temei pentru incetare cu acordul partilor si nu pentru concediere. Acolo este o gresala.

In ceea ce va priveste insa, odata ce ati anuntat in scris angajatorul ca sunteti insarcinata el nu poate dispune concedierea dvs decat daca intervine reorganizarea judiciara sau falimentul lui, in conditiile lege. Niciun alt temei nu poate fi invocat in cazul dvs.

Beneficiati de indemnizatie crestere copil chiar daca ati avut doua locuri de munca in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Aceste luni nu este obligatoriu sa fie realizate la acelasi angajator, ele pot fi realizate si la angajatori diferiti. Esential este ca cele 12 luni sa fie consecutvie. Problema insa apare la acea concediere, nu este una legala. Va protejeaza prevederile din Codul muncii republicat dar si cele din OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024