ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot fi concediata disciplinar pe perioada concediului de maternitate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In data de 18.05.2012 am intrat in concediu prenatal.
Data probabila a nasterii este 7.08.2012. Precizez ca am luat adeverinta de angajat de la Casa de asigurari deoarece angajatorul nu a vrut sa-mi dea...Acesta mi-a scris pe concediu prenatal ca e "acordat nejustificat" asta am aflat de la colega de birou si refuza sa mi-l semneze si stampileze. Mai mult vrea sa-mi trimita acasa convocare disciplinara nu stiu inca pt ce motive...si o sa ma ponteze nemotivat pt toata luna mai asta tot de la colega am aflat. Ideea e ca urmareste sa-mi desfaca CIM indisciplinar inca de cand a aflat ca sunt insarcinata. Precizez ca l-am anuntat in scris de starea mea. Ce pot sa fac in aceste situatii, inainte de a face sesizare la ITM si CJAS?

Adaugata in: Concediere
Madalina Florescu
 User  Madalina Florescu
a intrebat la 29 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Madalina Florescu
 User Madalina Florescu
a raspuns userului diana miha la 09 Iun. 2012
Va multumesc mult pt raspunsuri. Pana la urma mi-a semnat concediile si le-a dat mai departe insa nu am primit niciun ban pana acum!!
In alta ordine de idei, in dec 2011, angajatorul m-a desemnat prin decizie scrisa sa operez in Revisal ,desi i-am zis ca nu stiu nimic despre Revisal si resurse umane...am invatat singura sa folosesc aplicatia. Intrebarea mea este: mai am dreptul acum sa operez in REvisal? Si ce trebuie sa faca angajatorul in acest caz?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Chiar daca nu l-ati fi anuntat angajatorul referitor la starea dvs, nu cred ca odata cu acordarea concediului de materniate prenatal sarcina nu era vizibila. Cu atat mai mult cu cat l-ati anuntati si deci este informat privind starea dvs. Orice medic, daca s-ar face un control la domiciliul dvs, va constata ca sunteti insarcinata si fara sa faca alte analize medicale.

In plus, daca sunteti in concediu de maternitate angajatorul nu va poate cerceta disciplinar, contractul dvs fiind deja suspendat de drept in baza certificatului medical. Inainte de a declansa o astfel de procedura el poate verifica prin prezenta la domiciliu insotit de un politist daca acest concediu este acordat sau nu nejustificat. Abia apoi se va putea decide daca el are dreptate sau nu.

Concedierea poate fi dispusa pe perioada concediului de maternitate numai in cazul reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului. Salariata aflata insa in concediu de maternitate nu poate fi cercetata disciplinar asa cum am spus deja mai sus. Daca sunteti convocata, aveti dreptul sa nu va prezentati pentru cercetare, fiind in concediu.

Sfatul meu ar fi sa faceti o sesizare catre ITM cat mai repede. Din ce spuneti dvs angajatorul are ganduri "mari", caz in care o astfel de sesizare v-ar ajuta. Incercati sa o faceti eventual telefonic pentru ca cei de la ITM sa primeasca informatia cat mai repede.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Daca ati anuntat in scris angajatorul de starea dumneavoastra de graviditate nu are cum sa va concedieze.
Art. 60 din codul muncii republicat
1 Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d pe durata concediului de maternitate;
e pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Angajatorul este obligat sa va primeasca concediul medical si sa vi-l plateasca. Faceti cat mai repede sesizare la ITM, deoarece o sa va trebuiasca o gramada de acte de la servici ca sa luati indemnizatie crestere copil. E ceva necurat la mijloc, mai bine rezolvati problema cu ITM.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024