ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua

as vrea sa stiu daca a fost aplicat coresp termenul de preaviz
in data de 02.12.2011 s-a primit notificarea prin care se spunea ca s-a desfiintat postul (institutie bugetara) si ca tb sa dau examen pe postul pe care mi-l ofera si tb sa i-au nota 7 ptr a ramane in cadrul institutiei
examenul a fost pe data de 12.12.2011, pe data de 15.12.2011 s-a dat raspunsul la contestatie, ptr ca nu am luat nota 7, mi s-a comunicat ca voi fi concediat.
termenul de preaviz 20 zile s-a aplicat incepand cu data de 02.12.2011 cand am primit notificarea
este corect?
va multumesc

Adaugata in: Concediere
Stoe Micky
 User  Stoe Micky
a intrebat la 07 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului stoe micky la 08 Ian. 2014
Singurul lucru pe care il puteti face acum este sa asteptati derularea procesului in instanta, cata vreme este depusa deja actiunea. Mai mult nu stiu ce va pot spune.

Da, intr-adevar, este corecta acea mentiune si ar fi trebuit respectata. Caz in care preavizul ar fi curs de la data primirii raspunsului pentru examenul pentru post.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stoe Micky
 User Stoe Micky
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Ian. 2014
va multumesc ptr raspuns. am uitat sa precizez faptul ca in notificare se mentiona faptul ca prezenta notificare constituie preaviz doar daca nu depun in 3 zile cererea de inscriere la examen
exista contestatie in instanta, dar pana acum instanta a suspendat dosarul pe motiv ca ar exista un alt dosar, pe contencios de care ar depinde solutionarea acestuia

va multumesc
astept raspuns si la aceasta completare
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2014
De regula preavizul curge din ziua imediat urmatoare celei in care vi se comunica notificarea de preaviz, unele unitati practica aplicarea lui din data de comunicare a notificarii.

Ca idee de baza, s-a procedat corect. Pe perioada preavizului dvs ati sustinut examenul pentru noul post, pe care insa nu l-ati promovat, situatie in care preavizul a continuat sa curga, incepand cu data comunicarii pana la finalizarea celor 20 de zile lucratoare. Daca ati fi promovat acel examen atunci s-a fi putut anula decizia de concediere si modifica functia de incadrare si salariul, prin act aditional, ca urmare a acestui fapt.

Din pacate insa este cam tarziu sa depuneti o contestatie in instanta. Decizia de concediere trebuia contestata in 45 de zile de la comunicarea ei, drept care din pacate s-a prescris odata cu trecerea acestui termen.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024