ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz platit si salariu compensator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la preaviz de 20 de zile platit si un salariu compensator in cazul in care revin din concediu crestere copil pana la 2 ani iar postul de pe care am plecat s-a desfiintat. Mentionez ca eu mi-am gasit un nou loc de munca la o alta firma si ma voi angaja pe data de 18.11. Copilul face doi ani pe data de 16 .11. Multumesc.

Adaugata in: Concediere
Maria Cristina
 User  Maria Cristina
a intrebat la 07 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2013
Daca postul s-a desfiintat in urma unei proceduri de faliment sau reorganizare judiciara atunci da, aveti dreptul la preaviz conform legii, dupa finalizarea CIC. Este obligatorie acordare lui in acest caz. Daca insa angajatorul s-a dizolvat contractul dvs de munca a incetat de drept, deci nu se mai pune problema acordarii preavizului. Iar in situatia in care s-a dispus concedierea dvs fara sa fie prezente sitautiile de mai sus, angajatorul a incalcat legea din pacate.

Referitor la salariu compensatori, acesta vi se acorda numai daca apare astfel prevazut in CCM apicabil sau in RI. Altfel angajator nu este obligat prin lege sa plateasca salarii compensatorii in cazul unei concedieri individuale daca nu apare nimic in documentele mentionate, sau eventual in legi speciale.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024