ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Relocarea dupa intoarcerea din CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in CIC2 si doresc reluarea activitatii mai devreme de implinirea 2 ani a copilului (copilul are 1 an si 4 luni). Stiu ca in acest timp angajatorul nu a avut dreptul sa imi desfiinteze postul si ca este obligat sa nu ma concedieze cat timp sunt in perioada de plata a stimulentului de insertie.
Problema mea este legata de relocare. Cat am lipsit, firma a desfiintat toate posturile similare din tara, centralizand serviciul respectiv la aprox 200 km de unde am lucrat eu. Daca doresc sa ma intorc mai devreme si nu sunt dispusa pentru relocare, poate dispune concedierea mea?
Mentionez si faptul ca in punctul de unde am plecat in CIC nu sunt alte posturi disponibile si ca firma nu este in reorganizare judiciara sau faliment, ci doar si-a restans activitatea.
Va multumesc!

Andreea Silvana Duta
 User  Andreea Silvana Duta
a intrebat la 01 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Feb. 2014
Aveti ca baza legala si legea 202/2002 privind egalitatea de sanse intre barbati si femei si in care regasiti mentionata obligatia angajatorului de a va reprimi pe postul detinut la data intrarii in CIC sau unul echivalent, cu salariul cel putin egal cu cel avut la intrarea in concediu, cu majorarile si modificarile aplicate intre timp.

Art. 10
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2014
Nu poate dispune concedierea dvs cat timp vi se acorda stimulent sau timp de 6 luni de la finalizarea CIC sau stimulentului, decat in situatia in care apare procedura de faliment, reorganizare judiciara, sau daca ati beneficiat deja de aceasta masura de protectie.

Referitor la relocare insa, angajatorul poate dispune acest lucru prin delegare, in cazul de fata, dar pe o perioada determinata de timp (maxim 60 de zile), prelungirea ei fiind posibila numai cu acordul dvs. Refuzul nejustificat poate atrage o cercetare si o sanctionare disciplinara, dar nu si o concediere, fie si disciplinara.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Daca angajatorul se dizolva in timpul CIC atunci toate contractele de munca inceteaza de drept. Dar aici nu se pune problema, fiind vorba de fapt de o reorganizare interna.

Ca atare, angajatorul ar trebui sa va ceara acordul in privinta schimbarii permanente a locului de munca, printr-un act aditional incheiat la CIM actual, sau sa apeleze la solutia delegarii dar pe o perioada termpoara de timp.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024