ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Restructurare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am de facut mai multe restructurari de post in baza art 65 (pentru motive care nu tin de persoana salariatului) din Codul muncii si as vrea sa stiu sigur daca noi, ca societate, suntem obligati sa ii notificam si in scris pe salariati de desfiintarea posturilor. Din cate am citit ar fi de ajuns doar Decizia de concediere pe care trebuie sa le-o comunic si obligatia de a le acorda previzul de 20 de zile lucratoare.
Stiam ca obligatia de a-i notifica pe salariati in scris este doar la concedierea colectiva dupa Codul Muncii republicat.
Mi-ar fi de mare ajutor raspunsul dumneavoastra!
O zi frumoasa.

Adaugata in: Concediere
Roxana Stanciu
 User  Roxana Stanciu
a intrebat la 24 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Roxana Stanciu la 27 Apr. 2013
Decizia de concediere o intocmiti in ziua incetarii, data din care salariatul nu mai are raport de munca cu dvs. Iar aceasta este ziua imediat urmatoare ultimei zile lucrate de salariat cf. preavizului acordat. Contractul inceteaza dupa preaviz si nu inainte. Dvs ati operat notificarea si nu incetarea din cate inteleg eu.

Isi produce efectele inseamna ca este comunicata salariatului. In cazul de fata notificarea de concediere isi produce efectele in momentul transmiterii ei.

Preavizul curge din ziua imediat urmatoare celei in care salariatul a semnat pentru primirea notificarii, si nu din aceeasi zi. Acelasi principiu ca in cazul demisiei. Ziua comunicarii concedierii sau a demisiei, ca si ziua incetarii, nu fac parte din durata previzului, iar data incetarii nu face parte din durata contractului de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Roxana Stanciu
 User Roxana Stanciu
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2013
Stiam ca la incetarea cu acordul partilor sau la demisie decizia se opereaza in ziua incetarii in Revisal....
Dar art.77 spune ca "Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului"...adica aici imi este neclar, pentru ca pana acum cu consultarea juristului nostru am procedat in felul urmator:
1.Emiteam o decizie a asociatului unic prin care se desfiinta postul respectiv.
2.Faceam o notificare prin care spuneam ca de ex. la data de 01.04.2013 se desfiinteaza postul
3.Apoi faceam o Decizie de concediere din data de 01.04.2013 in care specificam si durata preavizului si situatia locurilor de munca vacante. Il puneam pe salariat sa imi semneze ca a luat la cunostinta la data de 01.04.2013 si de la data aia se scurgea preavizul, si practic incetarea i-o faceam pe data de 29.04.2013. Asta doar in cazul concedierii.
Nu inteleg ce inseamna de fapt ca Decizia de concediere isi produce efecte de la data comunicarii ei salariatului. Nu inseamna ca din moment ce salariatul a luat la cunostinta de continutul deciziei, din ziua aia se scurge preavizul?

Va multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2013
Ar trebui sa ii notificati in scris, pentru ca trebuie sa le acordati preavizul. Decizia de concediere se intocmeste in ziua incetarii si in baza ei se opereaza incetarea si in Revisal.

Practica instantelor de judecata a stabilit acest lucru, plus faptul ca ar trebui sa ii informati in privinta locurilor vacante din unitate daca este cazul.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024