ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Restructurare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe data de 02.10.2012 mi s-a adus la cunostinta ca mi se restructureaza postul cu data de 04.10.2012 pe motive ce nu tin de persoana mea. Am primit preavizul in data de azi - 03.10.2012 in care scrie ca a fost facut un referat in data de 3.09.2012 si ca preavizul este din data de 10.09.2012, ori eu am luat la cunostinta azi.
Intrebarea mea - in cat timp trebuie facuta lichidarea de la data incetarii contractului de munca? Toate remuneratiile privind salariul, plata zilelor de concediu neefectuat...

Adaugata in: Concediere
Cristina Dragotoiu
 User  Cristina Dragotoiu
a intrebat la 03 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2012
Preavizul trebuia sa il primiti atunci, cel tarziu in data de 09.09.2012. Or acest preaviz este antedatat, cu alte cuvinte angajatorul va spune ca sunteti in preaviz desi dvs nu ati fost anuntat in prealabil. Daca pe notificarea de preaviz ati trecut si data la care vi s-a comuinicat atunci la o contestare in instanta aveti castig de cauza.

Luchidarea se face cel tarziu la data negociata pentru plata salariului, daca nu este facuta in ultima zi de lucru.

Personal insa va recomand sa contestati acea notificare / decizie de preaviz pentru ca nu este in regula. De la data comunicarii dvs ar trebui sa aveti cel putin 20 de zile lucratoare de preaviz., si nu sa vi se comunice desfiintarea postului in timpului unui preaviz de care nici macar nu ati fost instiintat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2012
Actele care privesc lichidarea activitatii ar trebui sa se faca cel tarziu in ultima zi de lucru a salariatului. Multi angajatori calculeaza drepturile salariale la zi si le acorda la data lichidarii. Sunt insa si angajatori care pregatesc actele, calculeaza drepturile banesti si le acorda in ziua de plata a salariului. Este normal ca dupa incetarea activitatii sa nu mai faceti drumuri la angajator pentru rezolvarea problemelor. Fiecare e stapan pe timpul lui.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024