ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire din CIC pe companie noua


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
firma la care lucram inainte de CIC avea toti angajatii inclusiv eu pe o alta companie - acea companiei nu presta alte servicii, nu avea venituri, era doar pentru salariati. In timp ce eu sunt in CIC de 1 an, toti angajatii au fost transferati pe cealalta firma care realizeaza efectiv veniturile, singura care am ramas pe vechea firma care avea doar salariatii sunt eu. Ambele firme au acelasi actionar/asociat.
La revenirea mea din CIC sunt obligati sa ma treaca pe cealalta companie la fel cum au procedat cu toti colegii mei? - colegii au dat demisia si apoi au facut contract nou. Mi se pastreaza drepturile din OUG 111/2010 privind stimulentul de insertie, respectiv neconcedierea timp de 6 luni? Daca demisionez din vechea firma si semnez contract nou pe cealalta firma ma pot concedia sau sunt obligati sa ma pastreze cele 6 luni + perioada de stimulent insertie? Am aflat ca nu ma vor inapoi si as vrea sa stiu ce masuri de protectie am. Multumesc mult.

Maier Silvia
 User  Maier Silvia
a intrebat la 17 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Maier Silvia la 18 Mar. 2014
Da, poate fi incheiat si contract fara perioada de proba, depinde cum negociati cu el. Iar o incetare prin notificare scrisa poate sa survina in timpul perioadei de proba, in temeiul art. 31 (3).

Referitor la protectia de 6 luni, OUG 111/2010 se aplica in cazul nasterilor care au loc incepand cu data de 1 ianuarie 2011. Deci se aplica in cazul ultimei nasteri. Daca in baza aceluiasi act normativ intrati in CIC, iar inainte de aceasta aveti parte de cele 6 luni de protectie, atunci sigur ca a doua protectie nu va mai exista. Insa personal consider ca aveti dreptul la aceasta protectie la angajatorul actual cat timp in baza OUG 111/2010 nu ati beneficiat deja de ea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maier Silvia
 User Maier Silvia
a raspuns userului Maier Silvia la 18 Mar. 2014
Revin cu o precizare.
Mai am un copil de 7 ani pentru care am stat in CIC 11 luni in 2007.
In acest caz se considera ca am beneficiat deja de protectia de 6 luni conform OUG111/2010?

Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maier Silvia
 User Maier Silvia
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2014
Multumesc mult pentru raspuns.
Daca noul contract e pe perioada nedeterminata dar cu 1 luna de proba ma pot concedia din prima luna de proba?
Sau pot semna contract pe perioada nedeterminata fara luna de proba?
Va multumesc pentru sfaturi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2014
Nu sunt obligati sa faca acest lucru, dar daca intre timp unitatea se dizolva in conditiile legii, contractul dvs de munca poate inceta de drept chiar in timpul CIC, asa cum prevede Codul muncii republicat. Iar dupa revenirea din CIC singurele situatii in care angajatorul poate dispune o concediere a dvs le reprezinta falimentul, reorganizarea judiciara sau situatia in care ati beneficiat deja de cele 6 luni de protectie antrior, cf. OUG 111/2010.

Nu pierdeti dreptul la stimulentul de insertie daca schimbati angajatorul, nu exista acest lucru prevzut in legislatia aplicabila. Pierdeti dreptiul numai in situatia in care copilul a implint deja 2 ani (sau 3 in cazul celor incadrati cu grad de handicap), sau daca nu mai realizati venituri profesionale impozabile pe perioada acordarii lui. Altfel nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Ca sa puteti trece pe cealalata firma, intr-adevar, se poate recurge la demisie ca sa incetati acest contract de munca, fiind necesara incheierea unui nou contract cu cel de-al doilea angajator. Chiar daca firmele au acelasi asociat, din punct de vedere legal si juridic sunt doi angajatori diferiti, fiind doua firme diferite.

Legea nu preveve nimic special intr-o atare situatie, cand schimbati angajatorul dupa revenirea din CIC. Aprecierea mea este ca aceasta forma de protectie se aplica la acelasi angajator, pentru ca vorbim de o concediere dispusa de cel de la care ati intrat in CIC. La ce va recomand sa fiti atenta este forma de contract pe care o semnati, si anume durata lui. Daca va dati demisia sau incetati cu acordul partilor actualul contract iar urmatorul va fi pe perioada deterinata atunci el poate inceta de drept conform legii.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu violeta Georgescu Marius Ion alexei delimart adriana iancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024