ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salarii compensatorii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma cu putin timp am fost internata in spital pentru o operatie , iar in timpul internarii mi-a fost trimis preavizul . Ca urmare a acestei operatii am beneficiat de un concediu medical prelungit , dar am inteles ca cei care sunt prinsi la inceputul anului intr-un astfel de concediu nu mai beneficiaza de salarii compensatorii, in cazul concedierilor colective . Nu inteleg care este legatura si daca exista un cadru legal pentru a nu se mai acorda aceste salarii in astfel de situatii ?
Va multumesc.

Alvina Lotorosanu
 User  Alvina Lotorosanu
a intrebat la 21 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Dec. 2013
Daca in CCM aplicabil este prevazuta acordarea salariilor compensatorii in cazul concedierii, atunci ar trebui sa le primiti. Preavizul se efectueaza dupa revenirea din medical si nu in timpul lui.

Insa personal pun la indoiala legalitatea acesti concedieri. Ea nu poate fi dispusa in timpul concediului medical decat daca intervine falimentul, reorganizarea judiciara sau daca angajatorul se dizolva in conditiile legii. In orice alt context este ilegala.

V-as sugera sa contestati decizia de concediere odata ce o veti primi si chiar sa sesizati Inspectia Muncii sau ITM pentru un control. Cat timp nu este prezenta niciuna dintre cele 3 situatii mentioante, nu este legala.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024