ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariu compensator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am fost concediata de catre intreprinderea la care lucrez pe motive motive care nu tin de persoana salariatului. Mentionez ca firma are ca obiect de activitate ,,comert cu ridicata al produselor textile ,,-CAEN 4641. Firma are un contract colectiv de munca incheiat in anul 2010 la nivel de unitate, conform Legii nr.130/1996 lege care in prezent este abrogata, cu un termen de valabilitate de 5 ani. Mai este valabil acest contract colectiv de munca? Daca acest contract colectiv de munca nu este valabil se aplica CCM la nivel de ramura pentru comert. Care este salariul compensator pe care trebuie sa-l primesc ?

Lucia Elena Dogariu
 User  Lucia Elena Dogariu
a intrebat la 12 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Apr. 2012
CCM la nivel de ramura comert nu mai este in vigoare incepand cu februarie 2012. Verificati cu angajatorul dumneavoastra statusul CCM la nivel de unitate. Chiar daca legea in baza careia a fost negociat a for abrogata, acest lucru nu duce la expirarea contractului la nivel de unitate. Toate CCM la nivel de ramura si mare parte din cele la nivel de unitate au fost negociate sub aceasta lege, insa s-au derulat si dupa abrogarea legii, in functie de termenele prevazute in cuprisnul lor sau actele aditionale incheiate pentru prelungirea lor.

Salariul compensatoriu il primiti in cazul concedierii daca acest lucru este prevazut in CCM la nivel de unitate. In caz contrar, angajatorul nu mai este constrans legal sa vi-l acorde. Odata cu iesirea din vigoare a CCM la nivel national, aceasta prevedere nu se mai aplica daca nu apare in CCM la nivel de unitate sau ramura. Daca insa in contractul incheiat la nivel de unitate exista o astfel de prevedere, salariul compensatoriu ar trebui sa fie cel putin egal cu cel pe care il primiti conform contractului de munca.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024