ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sesizare ITM in urma concedierii pentru desfintare de post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Azi am fost sa fac sesizare la I T M pentru ca am fost concediat dupa ce am venit din concediul de crestere copil de doi ani.am semnat notificarea si decizia de incetare a contractului de munca.Eu in momentul de fata nu mai am nici o treaba cu firma.intrebarea mea acum este;in urma sesizari facute de mine la I T M ce pateste firma la care am lucrat daca se duc in control,si cu ce ma poate ajuta aceasta sesizare.ajung la vreun rezultat bun in favoarea mea fara a ma mai prezenta iin instanta?va multumesc frumos.

Florin Pecingine
 User  Florin Pecingine
a intrebat la 16 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului george xulescu la 23 Ian. 2014
Dl. Xuelescu, rugamintea ar fi sa evitati informatiile eronate pentru ca nu ajuta la nimic.

Un angajator are obligatia mentinerii salaraitului revenit din CIC timp de minim 6 luni dupa revenire, in conditiile in care nu se afla in faliment sau reorganizare judiciara sau daca salariatul in cauza nu a beneficiat deja de cele 6 luni cu ocazia unei nasteri anterioare.

Concediul paternal nu exista, exista concediu de paternitate care se plateste de angajator. Asa cum nu exista nici termenul de concediu maternal. Ci doar cel de maternitate care este concediu medical. Incercati sa verificati informatiile inainte, nu strica.

Si inca un lucru: angajatorul poate incadra un suplinitor pe perioada cat salariatul titular are contractul suspendat, cum este cazul concediului pentru crestere copil. Asta nu inseamna ca angajatul titular isi pierde locul de munca si ca acest lucru, daca s-ar intampla, ar fi legal. Nici gand. Este ilegala incadrarea permanenta a unui angajat pe postul titularului cat timp cotractul celui din urma nu a incetat ci este doar suspendat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
George Xulescu
 User George Xulescu
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2014
va salut
va precizez urmatoarele : dupa un an de zile patronul (firma ), poate sa angajeze in locul dvs. , pe cineva ,dvs pierzindu- va locul de munca ,perfect legal. concediul matermal , paternal,este platit de stat nu de patron . patronul este obligat sa va pastreze locul de munca doar un an.
cu respect
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2014
ITM poate sanctiona angajatorul cu amenda conform OUG 111/2010, si poate verifica daca angajatorul are o decizie juridica de intrare in faliment sau reorganizare judiciara, dar cam atat. O eventuala anulare a deciziei si dovedirea legalitatii ei se face in instanta de judecata.

Art. 26
(1) Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 şi art. 38 alin. (3) şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.
(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Ian. 2014
Dizolvarea nu este o situatie pe care OUG 111/2010 sa o prevada ca posibila in cazul concedierii mai devreme de cele 6 luni. Totodata, persoana poate beneficia de aceasta protectia dupa o singura nastere, in baza actului in discutie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2014
Potrivit OUG 111 DIN 2010angajatorul ar fi trebuit sa va mentina in activitate 6 luni dupa reluarea activitatii daca sunteti pentru prima data intr-o astfel de situatie.
Separat in termen de 45 de zile puteti actiona in instanta decizia de incetare a CIM.
Nu aveti castig de cauza numai daca masura de concediere s-a luat ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.


Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Viviana Serni Gratiela Petrescu violeta Georgescu George Andreescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024