ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


termen contestatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care este termenul in care o decizie de concediere colectiva sau individuala poate fi contestata in instanta?
Pana nu de mult, la orice decizie scriam ca termen 30 e zile calendaristice dar, conform legii 62 din mai 2011 a dialogului social, termenul in care se paote inregistra o decizie la Judecatorie este de 45 de zile.

Va multumesc!


Laura Ana Urda
 User  Laura Ana Urda
a intrebat la 14 Iul. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Andreescu
 Expert George Andreescu (Specialist, Morgan Sol Romania)
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2011
Art. 211 lit. a din Legea dialogului social stabileste ca masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa iar art. 268 alin.1 stabileste ca cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de munca.

In situatia in care o lege noua contine dispozitii incompatibile cu dispozitiile unei legi mai vechi se considera ca acestea au fost completate, modificate sau abrogate implicit.

Astfel, art. 67 din Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative stabiseste ca, ???in cazuri deosebite, in care la elaborarea si adoptarea unei reglementari nu a fost posibila identificarea tuturor normelor contrare, se poate prezuma ca acestea au facut obiectul modificarii, completarii ori abrogarii lor implicite. In cadrul atributiilor sale Consiliul Legislativ are obligatia identificarii tuturor dispozitiilor legale care au suferit evenimentele legislative implicite si sa propuna Parlamentului si, respectiv, Guvernului masurile necesare de modificare, completare sau abrogare expresa a acestora.

Evenimentele legislative implicite nu sunt recunoscute in cazul actelor normative speciale ale caror dispozitii nu pot fi socotite modificate, completate sau abrogate nici prin reglementarea generala a materiei, decat daca acest lucru este exprimat expres.???

Daca admitem ca prevederile incompatibile din Codul muncii au fost modificate/abrogate implicit de Legea dialogului ar insemna ca masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa.

Alte intrebari despre Concediere