ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

accident de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La sfarsitl lunii ianuarie 2012,in drum spre munca am alunecat pe gheata din fata intrarii in malllucrez la un magazin din incinta mallului.Mi-am fracturat ulna ci olecranul de la mana stanga,am suferit o operatie si trebuie sa stau cu mana in gips o luna,dupa care urmeaza perioada de recuperare.Dupa 8-10 luni urmeaza o a doua interventie chrurgicala pentru scoaterea sarmei din cot.Pe concediul medical este codul 02.Nu stiu daca voi primi salariul intreg si nici nu stiu ce drepturi am,intrucat nimeni nu imi zice nimic.Ma puteti ajuta dvs cu mai multe detalii?Itm-ul este foarte ingaduitor cu firma la care lucrez,desi nu mi-a fost gasta fisa de protectia muncii la magazin,ITM-ul nu a luat nici o masura!!!!!!!!!!Este normal???????

Adaugata in: Concedii
Andreea Bibire
 User  Andreea Bibire
a intrebat la 12 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2012
ITM ar trebui sa ia masura nu fata de firma la care lucrati, ci fata de proprietarii Mall-ului, ei fiind responsabili de curatarea zapezii in fata incintei. Fisa de protectia muncii trebuie sa se afle la biroul de resurse umane al magazinului respectiv. Documentele salariatului trebuie pastrate intr-un cadru sigur, si nu in incinta magazinului.

Pentru acest tip de concediu medical, dat fiind faptul ca este vorba de o interventie chirurgicala de urgenta ca urmare a unui accidente de munca, ar trebui sa primiti indemnizatie de 100% din baza de calcul stabilita conform legii, de regula ultimele 6 luni de cotizare daca nu sunteti proaspat angajata in cadrul companiei.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Viviana Serni adriana iancu George Andreescu Ioana Popa Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024