ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordare zile de concediu odihna personal didactic auxiliar si nedidactic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


V-as ruga sa-mi raspundeti daca Contractul colectiv la nivel de ramura invatamant superior si cercetare nr 59495/19.12.2012 se aplica obligatoriu la toate unitatile de invatamant superior si daca art.27 alin1, prin care se stabilesc zilele de concediu de odihna functie de vechime la aceasta categorie de salariati este valabil obligatoriu si legal si daca aplicarea art 27 alin 5 in care zilele de concediu trebuie suplimentate cu 5 pana la 10 zile este deasemeni obligatorie.
Mentionez ca angajatorul(Universitate) considera ca aceste articole contravin legii si refuza sa le aplice. Va multumesc anticipat

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Birou Mediere Flavia Mantea
 User Birou Mediere Flavia Mantea
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Ian. 2014
Serviciul Resurse umane din institutie invoca prevederile HOTĂR?RII nr.250 din 8 mai 1992 privind concediul de odihna şi alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitatile bugetare . Considerati ca se aplica cu prioritate in cazul nostru netinandu-se cont de legile speciale invocate mai sus?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Ian. 2014
Da, se aplica unitatilor superioare de invatamant pe care le regasiti si in anexa nr. 5 a CCM mentionat.

Nu imi este clar cum anume contravine legii si carei legi acel articol referitor la concediul suplimentar in functie de vechime. Este vorba de personalul auxiliar si nedidactic, pentru care conform Codului munci republicat durata minima a concediului anual este de 20 de zile lucratoare. Iar pentru cadrele universitare legea invatamantului nr. 1/2011 si Ordinul 5559/2011 prevede un concediu minim de 40 de zile lucratoare in anul universitar. Nu exista nicio interdictie legala referitoare la dreptul angajatorului sau angajatorilor de a suplimenta CO, mai ales cand acest lucru apare negociat in CCM. Este perfect legala acea prevedere.

Prevederile CCM au caracter obligatoriu pentru ambele parti, nu doar pentru una din ele si nu doar unele. Angajatul poate foarte usor sa actioneze in instanta scoala si va avea castig de cauza cat timp nu i se respecta acest drept.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu Radu Anton G Stancu violeta Georgescu George Andreescu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024