ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acte necesare coasigurat in Concediu crestere copil si unde pot fi depuse


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as avea si eu o problema de care ma tot lovesc si anume:
As dori sa mi trec sotia ca si coasigurat, dat fiind faptul ca eu sunt in concediu crestere copil pe perioada de 2 ani adica pana la data de 12 04 2016.
Am sunat la APIS sector 2 si mi s a spus ca nu se poate face asa cv , unde ar trebui depuse actele , exista specificat undeva ca am sau nu dreptul de a avea coasigurati?
In mod normal actele se depun la angajator ,dar in cazul meu (care ar fii angajatorul? primaria APIS?... nu stiu ce sa mai fac.)
Sotia mea are nevoie de consultatii medicale cat mai curand si nu are calitatea de asigurat.


Va multumesc anticipa

Florin Adrian Mirea
 User  Florin Adrian Mirea
a intrebat la 20 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Florin Adrian Mirea la 21 Apr. 2015
Pe durata concediului pentru ingrijirea copilului, dumneavostra sunteti asigurat in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate din Romania, cu plata din alte surse, si, deci, puteti avea coasigurati.
Mergeti la Casa de Sanatate cu actul dumneavoasra de identitate, cu decizia emisa de Agentia de Prestatii Sociale prin care dovediti ca sunteti in crestere copil,cu actul de identitate al sotiei si certificatul de casatorie ,cu o adeverinta emisa de Fisc prin care se dovedeste ca sotia nu obtine venit si o declaratie a dumneavoastra pe proprie raspundere prin care aratati ca aveti sotia in intretinere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Adrian Mirea
 User Florin Adrian Mirea
a raspuns userului adriana iancu la 21 Apr. 2015
DA asa este dar mai mult ma interesa daca exista un articol de lege care specifica aceasta deoarece ANPS mi a raspuns la un mail cu urmatoarele: "
Buna ziua,

Va comunicam ca sotia nu poate fi coasigurat in baza OUG nr.111/2010.

O zi buna!" Ce pot face in cazul acesta?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2015
Conform art.213 alin.(2) lit.c) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, persoanele care se afla in concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani sau se afla in concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani, sunt asigurate pe durata concediului, cu plata contributiei din alte surse, in conditiile prezentei legi.
Pe perioada concediului de crestere copil , contributiile sociale obligatorii sunt calculate, retinute si platite de catre Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, care administreaza si gestioneaza prestatiile sociale acordate de la bugetul de stat, prin agentiile judetene pentru prestatii sociale, pentru persoanele care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, conform art.296^3 lit.f) din Codul fiscal. Dumneavoastra trebuie sa va adresati catre aceasta institutie daca doriti sa o aveti coasigurat pe sotia dumneavoastra.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Marius Ion Radu Anton violeta Georgescu George Andreescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024