ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acte necesare pentru prelungire medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe 10 mai fac 180 de zile de medical si de la comisie mi-au zis ca îmi mai cer încă 90 de zile de la București.aceste 90 de zile îmi afectează cu ceva?

Ion Dodenciu
 User  Ion Dodenciu
a intrebat la 26 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2016
Conform Art. 14 al OUG 158/2005, medicul primar sau specialist poate propune prelungirea concediului medical peste durata maxima prevazuta de lege in cazul bolilor obisnuite si anume 183 de zile, in scopul evitarii pensionarii de invaliditate.
Prelungirea concediului medical peste 183 de zile poate fi cu maxim 90 de zile si necesita avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Pentru a beneficia de aceasta prelungire suplimentara a concediului medical, trebuie sa va prezintati la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din a carei raza teritoriala aveti domiciliul de resedinta, cu urmatoarele:
-copie BI/CI
-adeverinta de la angajator cu numarul de zile de concediu medical de care ati beneficiat in ultimile 12/24 de luni (dupa caz)
-referat medical intocmit de medicul primar sau specialist in afectiunea principal invalidanta, prin care se propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile (cu maxim 90 de zile)
-acte medicale care sa sustina diagnosticul (bilete de iesire din spital, analize medicale, referate si scrisori medicale)

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024