ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Am dreptul la concediul de odihna daca am fost 547 zile in concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt lucrator intr-un penitenciar. In anul 2011 am fost diagnosticata cu cancer si la 01.07.2011 am intrat in concediu medical care s-a intins pe 547 zile. La data de 05.01.2013 mi-am reluat activitatea. Am dreptul la concediul de odihna pe anii 2012 si 2013? Detin un certificat de handicap grav si a-si dori de asemenea sa stiu daca am dreptul la concediu de odihna suplimentar in plus fata de ce ia orice coleg al meu (noi prin contractul de munca beneficiem de 7 zile suplimentare pentru conditii grele de munca) in baza acestui certificat.

Adaugata in: Concedii
Nina Popescu
 User  Nina Popescu
a intrebat la 01 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mar. 2013
In mod normal, conform Directivei CE 88/2003, nu ar trebui sa va fie afectat concediul de odihna de druata celui medical. In practica, putini angajatori respecta aceata prevedere asa ca este posibil sa vi se refuze si sa ajunge in instanta pentru a va recupera drepturile.

Da, beneficia de concediu de odihna suplimentar, pe baza certificatului de handicap, asa cum prevede Codul muncii republicat.

Art. 147
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

Alte intrebari despre Concedii