ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

am dreptul la indemnizatie pt ingrijire copil pana la 2 ani?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna dimineta! sunt angajata din data de 15.06.2010 cu norma de munca de 4 ore .In data de 28 .11.2011 mi-a incetat contractul de munca si am facut dosar pentru somaj dar nu mi s-a aprobat dosarul de somaj pentru stagiu incomplet de cotizatie .In data de 08.12.2011 m-am angajat din nou.Mentionez ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna martie.As dori sa va intreb daca perioada de intrerupere din 28.11.2011-08.12.2011 ma poate afecta in cazul in care sa intru in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani.Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Viorica Mocanu
 User  Viorica Mocanu
a intrebat la 08 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2011
Pot fi luate in considerare si fractiunile de luna cu un numar de zile lucrate mai mic de jumatate, insa cu conditia ca numarul acestor fractiuni sa nu fie mai mare de 3.

Art. 4 - OUG 111/2010
3 Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. 2.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2011
Perioada de pauza cuprinsa intre 28.11.2011 si 8.12.2011 este foarte mica, ceea ce inseamna ca ea nu va influenta indemnizatia pentru crestere copl. Mai precis, calcularea indeminzatiei pentru crestere copil se face pe baza veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. La calcularea sumei cuvenite se iau in considerare si fractiunile de luna lucrate, daca aceste fractiuni sunt formate dintr-un numar de cel putin jumatate din zilele lucratoare ale lunilor in puse in discutie.

ART. 4 - OUG 111/2010

1 In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. 1 se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. 5 si 6, considerate luna intreaga.
2 Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. 5 si 6.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024