ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Bani concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Situatia mea este urmatoarea. Din data de 6 iunie am avut 2 luni de concediu medical pe care l-am depus la timp la angajator. In data de 24 august,cand mi am dat demisia si am facut lichidarea, am primit toate drepturile salariale mai putin bani de pe concediu medical, angajatorul motivand ca nu are calculul facut de casa de asigurare pentru a-mi da bani. Administratorul a facut o hartie in 2 exemplare prin care se obliga sa plateasca in maxim 5 zile de la calculul facut de casa de asigurari, semnata de ambele parti si stamplata cu stampila firmei. Nici in ziua de astazi nu am primit bani, desi contabila lui are hartia aceea de la casa de asigurari cu suma care trebuie sa o primesc.
Ce solutie legala exista in acest caz?
Multumesc.

Adaugata in: Concedii
Cosmin Gheorghe-serban
 User  Cosmin Gheorghe-serban
a intrebat la 29 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Nov. 2012
Este obligatie de plata.Angajatorul ar fi trebuit sa va plateasca la timp indemnizatia de concediu medical ca orice alt drept salarial si ulterior sa -si recupereze banii de la casa de sanatate. Termenul de recuperarare a acestor sume este mare de 90 de zile. Daca a intervenit acel document semnat, mai asteptati si reveniti cu un telefon la fostul angajator sa-i aduceti aminte. O alta varianta ar fi actionarea in instanta
Art. 166 din codul muncii republicat
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.
(3) Plata in natura a unei parti din salariu, in conditiile stabilite la art. 165, este posibila numai daca este prevazuta expres in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca.
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Art. 171
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024