ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

baza concediu medical si c.m. imediat dupa c.i.c.?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am si eu doua intrebari. Prima ar fi daca intre concediu crestere copil care se termina pe 10 ian 2012 si concediul medical de care voi beneficia in continuare eu fiind insarcinata cu o sarcina cu probleme trebuie sa ma intorc la serviciu sa lucrez, eu stiu... o zi, doua, sau pot trece direct? Stiu ca trebuie sa fac o cerere de incetare a suspendarii c.i.c. si implicit a suspendarii c.i.m., sa anunt angajatorul ca sunt insarcinata, dar nu stiu daca pe 11 ianuarie trebuie sa fiu la serviciu sau ma pot interna pentru cerclaj asa cum mi-a spus medicul meu ginecolog si deci voi avea concediu medical imediat dupa c.i.c.
A doua intrebare ar fi legata de baza de calcul a acestui concediu medical dupa c.i.c. Va fi procent din suma primita ca indemnizatie ultimele 6 luni sau, asa cum am mai auzit zvonuri, 75% din salariul minim pe economie? Am citit si eu OUG 158/2005 art 10, dar nu inteleg unde ma incadrez. Am sunat si la CAsa de Sanatate Prahova si Bucuresti si mi s-a spus ca se ia ca baza media veniturilor pe ultimele 6 luni obtinute din indemnizatia de crestere copil, dar exista mamici care spun ca li s-a calculat avand ca baza salariul minim brut pe tara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta situatie.
VA multumesc anticipat.

Adaugata in: Concedii
Adina Raluca Lungu
 User  Adina Raluca Lungu
a intrebat la 23 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adina Raluca Lungu la 04 Ian. 2012
Da, se vor cumula stagiile asa cum le-ati enumerat si dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adina Raluca Lungu
 User Adina Raluca Lungu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Dec. 2011
multumesc frumos pentru raspuns, dar ma simt nevoita sa revin cu o precizare. nu intru in concediu prenatal imediat dupa cic, pentru ca nu am numarul de saptamani de sarcina necesare. ar fi fost bine.... abia in aprilie pot intra in prenatal, pana atunci voi avea concediu medical pentru boala obisnuita. de aceea v-am intrebat daca pot intra IMEDIAT. in acest caz, pt calculul indemnizatiei CIC2 vor fi luate in calcul 7 luni de CIC1, 3 luni de concediu medical si 2 luni de concediu prenatal? adica veniturile ultimelor 12 luni anterioare nasterii copilului?.
va multumesc inca o data pentru ceea ce faceti aici, pentru faptul ca ne ajutati cu raspunsurile de care avem atata nevoie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Dec. 2011
Puteti proceda cum v-a sugerat medicul, sa intrati imediat in concediu perantal dupa ce incheiati actualul CIC. Concediul medical se plateste in baza indemnizatiei de crestere primite, respectiv 75/% din aceasta. In cazul indemnizatiei CIC aceasta se plateste in acelasi cuantum precum pe care il primiti in CIC actual.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024