ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Baza de calcul concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mă intereseaza care este baza de calcul legala a concediului medical pentru următoarea situatie: doi ani a fost in ingrijire copil, următorul an a fost în concediu fără plată, iar din 01.10.2013 poate reveni in activitate dar are concediu medical.

Adaugata in: Concedii
Camelia Sarca
 User  Camelia Sarca
a intrebat la 04 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2013
Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, ?n cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA. Lista cuprinz?nd urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A este stabilită prin hotăr?re a Guvernului.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2013
Indemnziatia pentru concediu medical se calculeaza in baza mediei veniturilor brute relizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care se acorda conecediul si care au stat la baza constitutiii stagiului de cotizare pentru sanatate. Salariata in cauza nu are venturi realizate in ultimele 6 luni, ca atare nu i se poate calcula indemnizatia medicala.

Mai mult, pentru ca salariata in cauza sa poate beneficia de concediu medical platit trebuie sa aiba un stagiu minim de cotizare de o luna (22 de zile lucratoare in medie) in utlimele 12 luni anterioare. Daca lipseste aceasta luna, atunci nu are dreptul la CM conform OUG 158/2005 si a normelor de aplicare. Chiar daca are exista o luna de stagiu minim, tot nu i se poate plati pentru ca nu exista baza de calcul.

Pe site-ul CNAS - http://www.cnas.ro/legislatie/concedii-si-indemnizatii-medicale - regasiti publicate atat OUG 158/2005, cat si normele de aplicare a ei - Ordinul 60/32/2006. Iar in continutul normelor regasiti exemple de calcul pentru indemnizatia de concediu medical.

Alte intrebari despre Concedii