ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Beneficiez de concediu pentru cresterea copilului daca sunt administrator al unei societati comerciale?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sotul meu este administrator unic la o societate comerciala si vrea sa intre in concediu pentru cresterea copilului din ianuarie 2013. Mentionez faptul ca au fost platite taxele catre stat in ultimul an, neexistand intreruperi.

Multumesc.

Laurentia Virgil
 User  Laurentia Virgil
a intrebat la 12 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2012
OUG 111/2010 modificata prin legea 166/2012 stabileste care sunt veniturile luate in considerare pentru acordarea indemnizatiei pentru crestere copil.

Art. 3
(1) Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46,art. 55 alin. (1) si (2) si art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.
(2) Veniturile care se iau ?n considerare pentru stabilirea nivelului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:
a) suma ?ncasata de persoana ?ndreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenta ?ntre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si a deducerii personale acordate pentru luna respectiva si contributiile la fondurile de pensii facultative, precum si cotizatia sindicala platita ?n luna respectiva pentru veniturile din salarii, la locul unde se afla functia de baza;
b) suma ?ncasata de persoana ?ndreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenta ?ntre venitul brut si contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora, pentru veniturile obtinute ?n celelalte cazuri;
c) suma ?ncasata de persoana ?ndreptatita, calculata potrivit legii de catre platitorul acesteia, pentru perioadele prevazute la art. 2 alin. (5) si (6);
d) suma ?ncasata de persoana ?ndreptatita care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
e) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati independente determinat ?n conditiile legii;
f) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati agricole determinat ?n conditiile legii.
(3) Pentru persoanele care realizeaza venituri din salarii, solde/salarii din functie, venitul brut reprezinta salariul de baza, indemnizatii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.
(4) ?n cazul ?n care o persoana realizeaza concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua ?n calcul toate veniturile lunare ?ncasate de aceasta.
(5) ?n situatia prevazuta la art. 2 alin. (6), daca persoana realizeaza concomitent venituri supuse impozitului at?t ?n tara, c?t si ?n statele care aplica Regulamentul, se iau ?n calcul doar veniturile realizate ?n tara.
(6) Pentru luna nasterii copilului se iau ?n calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat ?n toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

Daca sotul dvs este incadrat cu contract de munca la societatea sa si a platit timp de 12 luni anterioare nasterii impozitul pentru venitul obtinut ca salariat (16%), poate beneficia de indemnizatie. Acest drept nu are legatura cu contributiile, ci doar cu impozitul pe venit.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024