ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul baza concediu medical angajat nou


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Pentru inregistrarea unui concediu medical aferent lunii noiembrie (angajatul este salariat din luna octombrie la firma noastra si are lucrate cele 22 de zile pentru constituirea bazei), avem confirmarea ca a lucrat si anterior dar nu poate aduce adeverinta pana la validarea statului de plata (exista termen limita). Suntem obligati sa ii inregistram si acele venituri sau putem calcula concediul medical pe baza veniturilor realizate la noi? Daca da, care este baza legala?

Va multumesc.

Claudia Asaftei
 User  Claudia Asaftei
a intrebat la 28 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Nov. 2014
Se poate calcula concediul medical doar in baza venitului din luna octombrie, este legal acest lucru. Exemplu de calcul pentru o astfel de situatie aveti chiar in OUG 158/2005. Calculul indemnizatiei se face in baza veniturilor realizate in maxim ultimele 6 luni anterioare celei in care a beneficiat de medical, dar nu este necesar sa fie toate 6 lucrate. Pot fi si mai putine, in cazul de fata inteleg ca va fi o luna.

Daca a lucrat insa in cele 6 luni anterioare, cu tot cu luna lucrata la dvs. atunci vor trebui luate in calcul toate aceste venituri dar pe baza unei dovezi, a unei adeverinte de la angajatorul anterior.

Salariatul are obligatia de a va inmana certificatul medical pana la data de 5 a lunii urmatoare in care ii este acordat medicalul, deci 5 decembrie in cazul de fata. Totodata, indemnziatia medicala se plateste la data stabilita pentru plata salariului, deci daca salariul se plateste retroactiv, in decembrie pentru noiembrie, atunci calculul se poate face si ulterior, pana la data de plata. Caz in care angajatul e foarte probabil sa se incadreze in termen.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024