ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema! La sfarsitul lunii martie 2014 urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil.
Intentionez sa merg la seviciu cat mai aproape de cele 126 de zile apoi doresc concediul meu de odihna din acest an. Daca m-as intoarce la seviciu dupa CO, as beneficia de stimulentul de insertie?
Daca nu, ce drept salarial mi-ar reveni? Am un salariu net de 1512 lei, iar brut de 21100 lei din sept 2013, iar pana la aceasta data 1153 net, 1602 brut.
Se mai acorda prima denastere pt a doua nastere? Mentionez ca sunt angajata pe perioada nedeterminata, mai precis profesor pentru invatamant prescolar. Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii Concedii
Eugenia Mustatea
 User  Eugenia Mustatea
a intrebat la 09 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugenia Mustatea
 User Eugenia Mustatea
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Dec. 2013
Multumesc frumos pt raspuns! Nu stiu daca la nivelul unitatii rste prevazuta aceasta prima de nastere pt cel de-al doilea copil. Daca lucrez in invatamant -la stat- nu este o hotarare pt toti angajatorii,toate unitatile de invatamant? In ceea ce ma priveste , nu sunt in CIC,urmeaza sa nasc in luna aprilie 2014, si intentionez sa merg la serviciu pana mai aproape de aceasta data. Apoi urmand cele 126 de zile, concediul meu de odihna din 2013, si din 1 sept 2014 sa ma intorc la serviciu. Vreau sa ma lamuriti daca:-) 1) incep seviciu de la 1 sept 2014 beneficiez si de stimulentul de 500 lei,lunar? 2) daca raman in CCC. Care va fi imdemnizatia primita avand un salariu de 1512 lei net- ultimile 6 luni? In speranta ca am fost destul de explicita, va multumesc pt timpul acordat si astept raspuns!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2013
Prima de nastere se acorda numai daca la nivelul unitatii este prevazut acest lucru, prin CCM sau RI. Altfel angajatorul nu este obligat sa o faca.

Daca sunteti deja in CIC si urmeaza sa nasteti pe parcursul lui, puteti intra, dupa finalizarea lui, direct in CIC 2, fara sa mai treceti prin concediu de maternitate. CO ramas neefectuat la data intrariiin CIC 1 se reporteaza in cotinuare pana cand reveniti din CIC 2. Aceasta deoarece contractul de munca se suspenda impreuna cu drepturile ce decurg din statutul de salariat.

Nu imi este foarte clar in ce situatie sunteti de fapt si de unde trebuie sa va intoarceti ca sa intrati in cele 126 de zile de maternitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024