ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul concediu risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
As dori sa stiu ce drepturi salariale am in urma concediului de risc maternal datorat urmatoarei situatii:
In august 2010 m-am incadrat la un angajator care detine 3 sectii,ca si referent la una din ele,unde am lucrat pana in decembrie 2011.
Incepand cu aceasta data am intrat in concediu fara plata,contractul meu de munca reluandu-se ulterior cu data de 1.09.2012.
Din octombrie 2012 mi s-a acordat si plata cu ora la o alta sectie ,pe durata anului scolar 2012-2013,iar cu data de 15 aprilie am intrat in concediu de risc maternal.
Intrebarea mea este la calculul indemnizatiei pt risc veniturile brute din ultimele 6 luni reprezinta veniturile cumulate de la norma de baza + PCO sau se iau in considerare doar drepturile banesti obtinute de la functia de referent.
Pe fluturasii de salar apar darile la stat platite de la ambele sectii de aceea ma derutez..am citit undeva ca se iau in calcul la brut toate veniturile pentru care se aplica 0.85 % cotizatia pt concedii ,de unde stiu daca angajatorul mi-a platit si pt orele lucrate la plata cu ora aceste dari?
Multumesc anticipat!


Adaugata in: Concedii
Alina Leonte
 User  Alina Leonte
a intrebat la 10 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Leonte
 User Alina Leonte
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mai. 2013
Va multumesc, am sa incerc sa ma lamuresc zilele acestea si la CAS.Din cate am inteles ,nu as avea dreptul la veniturile in urma platei cu ora deoarece pe perioada concediului mi se suspenda contractul de plata cu ora, ceea ce mi se pare normal ,dar baza de calcul se face in baza lunilor anterioare astfel ca sunt nedumerita .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2013
Se iau in calcul ambele venituri pentru ca pentru amandoua s-a platit contributia de 0,85%, asa cum apare si pe fluturas. Puteti cere o confirmare de la Casa de Sanatate, dar daca apare pe fluturas inteleg ca este platita contributia si pentru venitul pentru plata cu ora.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024