ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul indemnizatie concedie medical si indemnizatie de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca lucrez in doua unitati de invatamant avand o treime norma intr-o unitate si doua treimi norma in cealalta unitate, in luna februarie am fost toata luna in concediu medical,e normal sa mi se retina CAS,10,5% din ambele locuri cate 82 de lei,de catre fiecare scoala, cat pentru o norma intreaga (dupa formula 35%x 10,5%xsalariu mediu brut pe economie), nu era normal sa se retina CAS doar proportional cu norma pe care o am in fiecare scoala,astfel incat in total sa fie retinuti 82 de lei?
In luna martie am intrat in concediu prenatal si mi se vor retine, la fel 2 x82 =164 lei pentru CAS. Este normal,avand in vedere ca daca as fi avut intreaga norma intr-o singura scoala mi s-ar fi retinut doar o data 82 de lei.Celor ce au norma in trei unitati de invatamant trebuie sa li se retina 3x 82 lei?
De asemenea, la calculul concediului medical si a indemnizatiei de maternitate nu se iau toate veniturile supuse impozitarii?
Daca eu in ultimele 6 luni am beneficiat de plata unor sume reprezentand 5% hotarari judecatoresti (castigate de catre toate cadrele didactice) , precum si de sume obtinute ca presedinte in comisii de concurs,aceste sume nu se iau in considerare la calculul concediului medical si a indemnizatiei de maternitate,avand in vedere ca au fost impozitate si s-a retinut CAS?

Va multumesc!


Dana Mihaila
 User  Dana Mihaila
a intrebat la 26 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Mar. 2013
Este corect retinuta contributia, asa se calculeaza. Este contributia individuala, care se retine in raport cu salariul mediu brut pe tara utilizat la fundamentarea bugetului pentru asigurari sociale de stat (pensii). Se retine pentru fiecare indemnizatie, de fiecare angajator. Nu are legatura cu norma, este suma fixa care se scade din indemnizatia medicala calculata de fiecare angajator.

La calculul concediului medical se iau in considerare toate sumele pentru care s-a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii medicale, si nu toate veniturile.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Radu Anton violeta Georgescu Viviana Serni Gratiela Petrescu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024