ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul zile CO plecare salariat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Cum se calculeaza zilele de concediu de odihna daca un salariat are CIM incetat cu data de 17.02.2014? Stiu ca pt o luna de zile lucrata salariatul primeste 1.75%.
Dar cum calculez daca el nu are lucrata o luna intreaga? Cum se calculeaza corect?

Va multumesc

Maria-corina Tarasescu
 User  Maria-corina Tarasescu
a intrebat la 12 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2014
Nu stiu ce reprezinta cei 1,75%, dar concediul de odihna se calculeaza impartind numarul de zile lucratore cuvenite pentru anul respectiv la numarul de luni din an si rezultatul se inmulteste cu numarul de luni lucrate pana la incetare. In cazul de fata ar fi 3 zile de concediu cuvenite pentru perioada lucrata pana la incetare in 2014. La aceste zile se vor adauga zilele de CO neefectuate din anul / anii anteriori daca exista. Toate se vor compensa cu o suma calculata conform art 150 din Codul muncii republicat, suma platita odata cu restul drepturilor salariale.

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024