ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calculare plata concediu legal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, imi spuneti va rog si mie daca este normal ca sa fiu platita pentru o zi de concediu de odihna, cu o suma de 38 lei pe zi calculata dintr-un sal de 800 lei-luna ? Nu trebuie sa fiu platita normal? Trebuie facut un calcul din salariu? Va multumesc frumos!

Johnny Ionel
 User  Johnny Ionel
a intrebat la 22 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Yoa
 User Ioana Yoa
a raspuns la intrebare la 24 Feb. 2014
Va multumesc mult de raspuns. Eu cum muncesc o zi cu o zi la 15 zile muncite iau salariu de 800 lei. Acum am avut concediu 11 zile si eu aveam deja 4 zile muncite cu aste 11 ar fi trebuit sa iau salariu intreg.( 15 zile muncite), dar nu mi-i le-a mai socotit asa si mi-i le-a platit cu 38 de lei ziua( aceste 11 zile de concediu). Este bine asa? Sunt dezamagita la firma asta totul este ilegal, fac numai manarii patroni. Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Feb. 2014
Este o indemnizatie de concediu, pe langa salariu, ceea ce primiti dvs. Iar indemnizatia se acorda cu 5 zile inainte de plecare in concediul de odihna, asa cum prevede Codul muncii republicat.

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.

Daca salariul dvs este de 800 de leu brut, in contract, acest salariu nu respecta prevederile legii si ar trebui majorat la 850 minim. Daca este vorba de venitul net, atunci angajatorul este in legalitate din acest punct de vedere. In niciun caz la acest tip de salariu venitul pe zi nu este de 30 de lei, este clar ca acolo apare un venit suplimentar de tipul indemnizatiei de concediu sau o prima de vacanta.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024