ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calculul indemnizatiei pentru concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In media zilnica a drepturilor salariale din ultimele trei luni anterioare plecarii in concediu de odihna se include si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, daca salariatul a fost in incapacitate temporara de munca intr-una din lunile care intra in baza de calcul?

Adaugata in: Concedii
Eugenia Tapoi
 User  Eugenia Tapoi
a intrebat la 30 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 30 Mai. 2012
Atentie!, la calculul indemnizatiei de concediu se tine seama de drepturile negociate in CIM ,salariu de baza, indemnizatiile si sporurile permanente , nicidecum de veniturile realizate in ultimele trei luni.
Art. 150 din codul muncii republicat
1 Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
2 Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. 1 din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

Indemnizatia medie zilnica pe cele trei luni se calculeaza la drepturile negociate in contractul individual de muncvsa ,se compara cu indemnizatia zilnica la data plecarii in concediu de odihna si se acorda cea care este favorabila salariatului.Indemnizatia medie zinca de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu cartacter permanent la data plecarii in concediu de odihna

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu George Andreescu Marius Ion Radu Anton Gratiela Petrescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024