ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cand termin indemnizatia cc daca sunt in somaj si trebuie sa intre tatal in ccc?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am nascut pe 12 iunie 2012, perioada in care ma aflam in somaj. Am inceput indemnizatia in ultima luna de somaj ramas si va rog sa-mi spuneti, in cazul meu, sotul mai este obligat sa intre in concediu de crestere copil pentru 1 luna de zile. Daca as avea serviciu ar insemna sa ma intorc la serviciu cu 1 luna mai devreme si sa intre sotul in concediu, dar nu am deocamdata serviciu, ce se intampla? Inceteaza oricum indemnizatia cu 1 luna mai devreme?

Mentionez ca am lucrat sase ani de zile inainte sa fiu concediata si sa raman insarcinata.
Va multumesc.


Diana Hutanu
 User  Diana Hutanu
a intrebat la 29 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Diana Hutanu la 30 Apr. 2014
Indemnizatia o primiti pana la data la care sunteti in CIC. Cat timp revenirea se face la data de 12 mai, atunci indemnizatia se va acorda pentru perioada de concediu din luna, nu pentru toata luna. Pentru perioada 12 mai - 12 iunie, daca tatal intra in aceasta luna in CIC, el va solicita indemnizatia pentru luna in discutie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Hutanu
 User Diana Hutanu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Apr. 2014
Va multumesc pentru raspuns. Copilul implineste pe 12 mai 1 an si 11 luni. In aceasta luna indemnizatia este intreaga sau doar pe jumatate de luna?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2014
Indiferent daca sunteti sau nu salariata, cat timp ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a CIC si indemnizatiei, respectiv cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, atunci al doilea parinte (tatal, in cazul de fata) va trebui sa efectueze minim o luna din durata totala solicitata de dvs. In luna respectiva dvs reveniti in somaj si il finalizati iar tatal va efectua luna respectiva de concediu. In situatia in care exista obligativitatea efectuarii acestei luni, ambii indeplininid conditiile de acordare a CIC, dar nu dati curs prevederii, statul va retine valoarea indemizatiei aferenta unei luni de concediu. Dreptul nu este transferabil, iar OUG 111/2010 nu face diferenta intre persoanele care intra in CIC din somaj sau din campul muncii. Si nu se tine cont de ce se intampla dupa CIC, din perspectiva veniturilor si a conditiilor de acordare. Sunt aceleasi reguli pracitc ca in cazul dvs., cele care s-au aplicat cand ati solicitat acordarea drepturilor.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024