ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care e legatura intre decizia de suspendare a contractului de munca si ordonanta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca decizia de suspendare a contractului de munca pentru concediu de crestere copil este intocmita pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului,chiar daca fetita mea s-a nascut dupa 1 martie 2012....am inteles de la alte mamici ca decizia lor este pana la 1 an si 11 luni a copilului,intrebarea mea mai exact este pot sa stau din punct de vedere al angajatorului acasa pana la 2 ani fix?....ma refer la ordonanta aceea prin care trebuie sa te intorci la 1 an si 11 luni la munca si sa stea tatal acasa.
In cazul meu tatal n-o sa stea acasa in ultima luna,eu n-o sa ma intorc la lucru,stiu ca nu se primeste indemnizatie in luna respectiva,dar la serviciu trebuie facute ceva demersuri pentru luna respectiva sau e ok daca decizia de suspendare e pana la 2 ani fix?
mai mult eu o sa-mi depun un nou dosar pentru prelungire dar asta se va intampla inainte de implinirea de 2 ani a copilului,in ultima luna(aceea in care se presupune ca trebuie sa stea tatal) daca ai intrerupere,ma refer intre 1 an si 11 luni si 2 ani,afecteaza cu ceva noul dosar depus,ma exact acest dosar daca nu il depui pana la 1 an si 11 luni,ci mai tarziu(nu mai tarziu de implinirea a 2 ani a copilului) e ok?

Felicia Crisan
 User  Felicia Crisan
a intrebat la 01 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Mai. 2014
Cu alte cuvine daca certificatul este acordat pentru o perioada mai scurta si nu pana la 3 ani ai copilului, va trebui sa obtineti noul certificat ca sa puteti sta pana la 3 ani in concediu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului felicia CRISAN la 05 Mai. 2014
Cat timp concediul se prelungeste pana la 3 ani pe baza certificatului medical tatal trebuie sa efectueze o luna din durata concediului de 3 ani si nu pana la 2 ani. Deci mai aveti timp sa decideti daca tatal va sta sau nu acea luna in CIC.

Angajatorul il puteti anunta si cu o zi inainte, nu exista un termen maxim prevazut in acest caz de un act normativ. Se va face o decizie noua pe baza careia se va prelungi concediul actual pana la 3 ani. Concediul inceteaza insa odata cu expirarea certificatului de handicap, daca este unul revizuibil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Felicia Crisan
 User Felicia Crisan
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Mai. 2014
multumesc pentru raspuns...am aflat ca pot sta linistita acasa pana la 2 ani ca am de pierdut doar indemnizatia pe ultima luna daca tatal nu intra in CIC,cand am spus ca imi voi prelungi nu ma refeream la o alta nastere ci la prelungirea maternitatii asteia din prezent pe baza unui certificat de handicap,iar atunci angajatorul va trebui sa-mi intocmeasca o noua decizie in continuarea celeilate avute pana la 2 ani
cu cat timp inainte de a implini varsta de 2 ani trebuie instiintat angajatorul ca doresc prelungirea deciziei de suspendare pe baza unui certificat de handicap?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2014
Concediul se acorda pana la varsta copilului pe care dvs o treceti in optiune. Daca tatal intra o luna in concediu, aceasta luna va fi din concediul dvs. Dupa ce copilul implineste doi ani asa cum ati optat, puteti intra imediat dupa in concediu pentru a doua nastere, cat timp nasterea a intervenit in timpul primului concediu crestere copil. Nu va luati dupa zvonuri, nu este nicaieri in Ordonanta 111/2010 mentionat ca nu puteti sta acasa pana la 2 ani, ci ca pierdeti indemnizatia pentru o luna cat timp tatal indeplineste conditiile de acordare a CIC (cele 12 luni anterioare nasterii) dar nu da curs acestei prevederi.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024