ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este indemnizatia pe care o voi primi in concediul prenatal si postnatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. De ieri, 21.10.2014 am intrat in concediul prenatal. Ma intereseaza ce indemnizatie voi primi, atat cea aferenta celor 126 de zile platite de angajator, cat si cea aferenta perioadei urmatoare pana la implinirea a 2 ani, avand in vedere ca in ultimele 12 luni de munca salariul primit a fost cel minim pe economie, zile lucratoare de luni pana vineri, cate 8 ore/zi. De asemenea, daca optez pentru concediul de maternitate de 2 ani, care va fi data incetarii acestui concediu si daca pot sa reintru in campul muncii anterior acestei date la actualul angajator sau la un altul si care sunt consecintele asupra indemnizatiei in acest caz.
Actele necesare pentru concediul postnatal le pot depune si in decursul celor 126 de zile; daca da, cand vor fi luate in considerare?
Va multumesc,
Ramona Moisa

Ramona Moisa
 User  Ramona Moisa
a intrebat la 22 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2014
Baza de calcul, conform art. 10 din OUG nr. 158/2005 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele şase luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare. Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul.
Daca optati pentru concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, beneficiati de o indemnizatie in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR (600 de lei) si nici mai mare de 2,4 ISR (1.200 de lei).Puteti reveni la serviciu inainte de expirarea periodei facand o cerere catre angajator de incetare a suspendarii contractului de munca si reluarea activitatii in baza aceluiasi contract. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si va reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti primi un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
Cererea si celelalte acte necesare se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care doriti sa intrati in CCC ( cu ziua urmatoare aceleia in care s-a terminat concediul de maternitate).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024