ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este procedura de refuz la plata a concediului medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In perioada in care salariatul era in concediul de odihna si-a fracturat piciorul, a fost internat si a primit concediu medical pentru 28 - 31 iulie si in continuare pentru luna august la externare, dar a adus concediul medical pentru luna iulie abia dupa plata drepturilor salariale. Este corect sa il refuz la plata? Ce se intampla cu concediul medical pe luna iulie (initial) refuzat la plata pentru ca a fost adus dupa plata drepturilor salariale? Cum se transmite la CASMB concediul medical pentru luna august (in continuare) daca cel din iulie (initial) este refuzat la plata, se face undeva mentiunea ca a fost refuzat la plata concediul medical initial?

Avand in vedere art. 36 alin.(3) si art. 40 alin. (1), rezulta ca persoanele asigurate prezazute la art. 1 alin.(1) nu pot solicita plata indemnizatiei de concediu dupa lichidarea drepturilor salariale.
ART 36 din OUG 158/2005
(2) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului pānă cel mai tārziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai tārziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
ART. 40
(1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, īn termen de 90 de zile de la data de la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2), art. 32 alin. (1), precum şi plătitorii prevăzuţi la art. 36 alin. (3) lit. a) şi b) erau īn drept să le solicite.

Multumesc anticipat pentru raspuns

Alexandru Raduc
 User  Alexandru Raduc
a intrebat la 13 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Aug. 2015
Este adevarat ca art. 36 alin. (2) din OUG 158/2005 prevede ca , certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul. Insa, conform art. 40 alin. (1) din acelasi act normativ, indemnizatiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, in termen de 90 de zile de la data de la care salariatul era in drept sa le solicite.
Prin urmare, daca salariatul prezinta certificatul de concediu medical in termen de 90 de zile de la data la care era in drept sa solicite indemnizatia, dumneavoastra aveti obligatia sa o platiti.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni violeta Georgescu Gratiela Petrescu adriana iancu George Andreescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024