ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt conditiile acordarii concediului de risc maternal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sunt insarcinata in 17 saptamani si lucrez pe postul de receptionera la hotel unde se lucreaza pe ture de cate 24 de ore la servici. Mi-am instiintat si angajatorul in scris cu document de la medic cu privire la starea mea.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de acele 120 de zile de concediu de risc maternal care se acorda in mod legal persoanelor care lucreaza in conditii mai deosebite. In cazul meu nici nu se pune problema sa ma puna la program de 8 ore, iar cele 24 de ore, munca de noapte ma ingrijoreaza avand in vedere ca a venit deja frigul si ne intalnim deseori cu situatia de a nu avea caldura in receptie. Nici pauze de masa stabilite nu avem, mananc pe fuga cand apuc printre alte treburi.
Cum se procedeaza in cazul in care pot beneficia de risc maternal?

V Ramona
 User  V Ramona
a intrebat la 05 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
V Ramona
 User V Ramona
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Oct. 2014
Așa voi face, voi cere acest raport si sper sa nu ?nt?mpin probleme din partea angajatorului. Va mulțumesc frumos pentru răspunsul prompt.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2014
Angajatorul dvs are obligatia sa anunte ITM si sa faca o evaluare a conditiilor de risc, impreuna cu medicul de medicina muncii, in urma careia sa intocmeasca un raport din care sa rezulte conditiile de risc in care lucrati. Aceste demersuri trebuie facute in 10 zile de la data primiriii instiintarii scrise referitoare la sarcina. Cu acest raport mergeti la medicul de familie si cereti concediu pentru risc maternal, iar certificatul il prezentati angajatorului dvs pentru plata. Concediul va fi acordat calendaristic, iar din totalul celor 120 de zile se vor plati numai zilele lucratoare, nu si cele libere prin lege. Cunatumul indemnizatiei va fi de 75% din baza de calcul stabilita pe baza veniturilor brute din ultimele 6 luni anterioare celei de medical.

Daca angajatorul nu si-a respectat aceste obligatii puteti depune o plangere la ITM.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024