ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cat timp pot sta in concediu medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am stat in anul 2011 in concediu medical, tot anul anul asta am stat in ianuarie, aprilie si mai si restul lunilor am lucrat si lucrez in continuare.
Intrebarea mea este cat trebuie sa lucrez ca sa pot sa imi iau concediu medical iarasi un an. Concediul medical l-am luat din cauza ca am fost diagnosticat cu tumoare maligna la os. Intreb pentru ca nu vreau sa ies la pensie ca e mica si nici nu am voie la efort fizic.
Va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Valerian Minciuna
 User  Valerian Minciuna
a intrebat la 29 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2012
Pentru tumorile maligne concediul medical este acordat pentru un an si poate fi prelungit cu inca 6 luni la recomandarea medicului expert al asigurarilor sociale (pensii), in perioada ultimilor 2 ani. O astfel de prelungire se face de regula cand se are in vedere pensionarea persoanei respective, daca medicul o recomanda. Nu aveti cum sa luati concediu medical doi ani consecutivi in decursul a doi ani. Opinia mea este ca cel mai bine ar fi sa va pensionati pe caz de boala. La implinirea varstei de pensionare acest tip de pensie se va transforma in pensie pentru limita de varsta, iar daca aceasta este mai mica decat cea pentru invaliditate veti primi pensia cea mai avantajoasa.

ART. 13 - OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, actualizata

(1) Durata de acordare a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de cel mult 183 de zile ?n interval de un an, socotita din prima zi de ?mbolnavire.
(2) ?ncep?nd cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de catre medicul specialist p?na la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este mai mare ?n cazul unor boli speciale si se diferentiaza dupa cum urmeaza:
b) un an, cu drept de prelungire p?na la un an si 6 luni de catre medicul expert al asigurarilor sociale, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza meningeala, peritoneala si urogenitala, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA si neoplazii, ?n functie de stadiul bolii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024