ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cate zile de concediu trebuie sa primesc pentru 6 luni lucrate in invatamant?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua! situatia mea sta in felul urmator: de la 1.09.2014 pana la 17.03.2015 am prestat munca de profesor la un liceu. In data de 17 .03 am fost la secretariat sa intreb cate zile de concediu primesc si cand sa revin dupa o eventuala adeverinta peentru somaj, secretara mi-a spus initial ca primesc 30 de zile de concediu din care se scad 15 zile reprezentand vacanta din decembrie si cea intersemestriala deci imi raman 15 zile de concediu de odihna si m-a chemat in data de 5.04.2015 dupa adeverinta iar 5 era duminica. De aici situatia s-a complicat, am mers in data de 3 dupa adeverinta si atunci mi-a spus cu totul altceva si anume ca primesc 36 de zile de concediu din care se scad 7 zile reprezentand zilele libere si o sa-mi desfaca contractul de munca din 1 mai, dupa ce i-am spus ce a zis initial a zis ca-mi desface contractul de munca din 1 aprilie, fapt ce dovedeste ca face ce vrea. Intrebarea mea este are dreptul sa-mi desfaca contractul de munca cand doreste ea si pana cand ar trebui sa fiu in concediu de odihna platit? multumesc!!!


Adaugata in: Concedii
Larisa Andreea
 User  Larisa Andreea
a intrebat la 06 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Larisa Andreea la 10 Apr. 2015
Faceti calculul impartind numarul de zile de CO anual la numarul de luni din an si inmultiti rezultatul cu numarul de luni lucrate pentru fiecare an. 36 de zile ar fi daca ati lucrat jumatete din anul in curs. Ceea ce nu este cazul. Daca pe anul anterior nu ati efectuat nicio zi din concediul de odina, atunci da, ar iesi undeva la 34 de zile. Iar daca apar concedii fara plata sau alte astfel de suspendari, ele influenteaza durata CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Larisa Andreea
 User Larisa Andreea
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2015
multumesc pentru informatii, dar intrebarea mea era cate zile de concediu trebuia sa primesc pentru perioada 01.09.2104-17.03.2015......eu din cate am inteles trebuia sa primesc 36 de zile de concediu platit si am primit jumatate sau nici atat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2015
In situatia in care contractul individual de munca a incetat in baza art 53 alin (1) lit i aveti dreptul la somaj, daca aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Larisa Andreea
 User Larisa Andreea
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Apr. 2015
Am uitat sa precizez ca am fost angajata pe perioada determinata, postul era vacant pana la revenirea titularului la post, deci eu am fost suplinitor si am lucrat pana in 17.03 iar contractul mi s-a desfacut cu data de 31.03.2015.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Apr. 2015
Pana la dreptul la concediul de odihna la data incetarii, trebuie rezolvata problema incetarii in sine. Un contract de munca nu se inceteaza oricum, trebuie sa existe un temei legal. Fie ca este vorba de o demisie, un acordul partilor, fie concediere pe un motiv legal. Iar ca sa puteti intra in somaj incetare trebuie sa aiba loc din motive neimputabile dvs ca salariat. In calitate de cadru didactic aveti dreptul la 62 de zile de concediu anual, acordate in timpul vacantelor scolare si proportional cu timpul efectiv lucrat. Baza legala este Ordinul MECTS 5559/2011. Rezolvati insa problema concedierii, care este de fapt motivul acestei incetari? Si aveti in vedere si faptul ca o demisie sau un acordul partiolor va anuleaza dreptul la somaj.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu adriana iancu George Andreescu alexei delimart G Stancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024