ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Sunt angajata la o firma de o luna de zile, acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata. Stiu ca nu am dreptul la concediu crestere copil si as dori sa stiu daca am dreptul sa stau macar o luna sau doua cu copilul acasa dupa nastere si cum? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Mariana Mijata
 User  Mariana Mijata
a intrebat la 11 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 12 Ian. 2013
Va trebui sa faceti cunoscut in scris angajatorului prin care sa anuntati starea dvs de gravidtiate la care sa anexati dovada m,edicala in acest sens.
OUG 158 DIN 2005 ACTUALIZATAArt. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.

(3) In situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.

Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.

(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Ian. 2013
Vei beneficia de plata concediului de maternitate care este de 126 zile calendaristice.Ulterior puteti solicita concediu fara plata pentru interese persomale.Va doresc sa aveti intelegere din partea angajatorului.Este important cum ati incheiat CIM pe operioada determinata sau nedeterminata. De concediu de maternitate veti beneficia chiar daca la momentul la care se creaza acest drept numai sunteti salariata si Cim inceteaza din motive care nu tin de persoana dvs

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024