ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ccc pentru tata 1 luna de zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Mama a intrat dintr-un ccc in altul ( la doua fetite ). Trebuie sa facem dosarul pentru tata pentru a beneficia de cele doua luni de zile pentru ambele fetite.
Ultima fetita face 2 ani pe 11.09.2016. Intrebari :
Cu ce data trebuie sa faca cererea de reluare a activitatii mama ? Respectiv de incetare a activitatii tata pentru a intra in cele 2 luni de concediu.
Cand trebuie depus dosarul pentru tata ?
Ce documente trebuie sa contina dosarul tatalui pentru a intra in cele 2 luni de zile de concediu aferente celor 2 fetite ? Va multumesc !

Tarulescu Iuliana
 User  Tarulescu Iuliana
a intrebat la 04 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Mai. 2016
Potrivit art. 11 din OUG 111/2010, salariata mama trebuie sa inregistreze, la unitate, cererea de revenire, cel mai tarziu la implinirea copilului a varstei de un an si 10 luni daca pe durata concediului pentru cresterea copilului nu se constata un handicap si daca tatal indeplineste conditiile pentru CCC.
Dosarul pentru CCC al tatalui contine aceleasi documente ca si cel intocmit de mama.
Hotararea 57 /2012
Articolul 4 indice 1
1. In aplicarea prevederilor art. 11 lit. a. din ordonanta de urgenta, celalalt parinte sau cealalta persoana prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta care nu a solicitat dreptul la indemnizatie poate solicita acest drept, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca acest drept nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna.
2. In situatia prevazuta la alin. 1, persoana indreptatita care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
3. In cazul persoanei singure sau in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, prevederile art. 11 din ordonanta de urgenta nu se aplica
4. Pe perioada in care cealalta persoana beneficiaza de dreptul la concediul propriu de crestere a copilului de cel putin o luna, dreptul celuilalt parinte la indemnizatia pentru cresterea copilului se suspenda in conditiile art. 16 alin. (2) din ordonanta de urgenta.
5 In situatia in care persoana indreptatita opteaza potrivit alin. 2 la concediul fara plata, cererea pentru acordarea acestuia se depune si se inregistreaza la angajator, pe aceasta perioada aplicandu-se corespunzator prevederile art. 21 si 22 din ordonanta de urgenta.
6. Prevederile alin. 1-5 nu se aplica in situatia in care persoana indreptatita solicita numai acordarea stimulentului de insertie sau acesta este solicitat cu cel putin 3 luni inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an ori cu 6 luni inainte de implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
7.Solicitarea concediului prevazut la alin. 1 se face pe baza de cerere si documente doveditoare, in conditiile prezentelor norme metodologice, cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea efectiva in acest concediu.
8. In situatia in care persoana indreptatita prevazuta la alin. 1 nu solicita dreptul la concediul propriu de cel putin o luna, aceasta are obligatia de a anunta in scris agentia pentru plati si inspectie sociala judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, denumita in continuare agentie teritoriala, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, daca nu se inregistreaza situatia prevazuta la alin. 6.
9. In situatia suprapunerii drepturilor de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in conditiile art. 8, drepturile prevazute in prezentul articol pot fi solicitate de celalalt parinte care indeplineste conditiile de acordare la finalizarea concediului si a indemnizatiei pentru cresterea celui din urma copil, drepturile respective fiind netransferabile pentru o perioada de cel putin doua luni, cuprinsa in perioada totala a concediilor suprapuse si cumulate.
In conformitate cu dispozitiile art. 78 Codul muncii neacordarea de catre angajator a termenului de preaviz atrage nulitatea absoluta a concedierii, chiar daca masura concedierii respecta toate celelalte dispozitii legale.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa G Stancu Viviana Serni alexei delimart Marius Ion George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024