ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce fac daca firma e in insolventa?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le'am mmai primit sin 01.01.2014, iar cotizatiile la stat de asemenea nu au fost platatite, anul acesta deloc. as vrea sa stiu daca acest lucru ma poate afecta la concediul de crestere copil? o sa mai beneficiez de acei bani sau nu? vreau sa mai precizez ca sunt singura angajata care am ramas, nepuntand fi concediata, deoarece am anuntat din timp ca sunt gravida, dar acuma au angajat un lichidator care se va ocupa de firma, acel lichidator va putea sa ma concedieze, stiind ca sunt gravida? i'am anuntat in scris

Iulia Codre
 User  Iulia Codre
a intrebat la 26 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Mai. 2014
Odata cu intrarea in insolvent salariile restante se inregistreaza la masa credala pentru recuperarea lor, insa este o procedura care nu se solutioneaza in cateva zile din pacate.

Angajatorul poate dispune concedierea pe durata sarcinii anutate doar daca itervine o procedura de faliment, reorganizarea judiciara sau dizolvarea angajatorului in conditiile legii. Cat timp nu se iveste una din acest situatii, angajatorul nu poate dispune concedierea chiar daca este in insolventa. Si nici lichidatorul.

Pentru intrarea in concediul crestere copil trebuie factua dovada veniturilor nete realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii, prin adeverinta tip completata de angajator si adaugata la dosarul necesar. Va trebui inainte de toate sa intrati in concdiul de lauzie de minim 42 de zile, cel putin, si apoi abia veti putea beneficia de crestere copil indemnizat. Foarte probabil insa sa se puna problema platirii concediului de maternitate de catre Casa de Sanatate direct, fiind vorba de o insolventa si angajatorul nemaiavand buget suficient. In aprecierea mea si din ceea ce cunosc eu, dat fiind faptul ca nu este o situatie pe care sa o puteti influenta, insolventa nu ar trebui sa va afecteze la acordarea crestere copil, dar s-ar putea sa rerezinte o problema lipsa veniturilor. Recomandarea mea ar fi sa va interesati si la DGASPC sau la Primaria de care apartineti ca sa va confirme acest lucru.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024