ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce inseamna reorganizare judiciara?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez in cadrul MAI si am urmatoarele intrebari:
1 - Este posibil ca daca intru in ccc pt 2 ani si, intre timp, postul meu se desfiinteaza (se renunta la locatia si implicit toate functiile din subunitatea respectiva) atunci cand ma intorc sa nu mai fiu angajat?
2 - Exista vreo prevedere care sa il oblige pe angajator sa pastreze functia doar daca optez pt 1 an, iar daca raman 2 ani sa poata sa ma puna pe alta functie ?
3 - Cele 6 luni in care ii este interzisa concedierea cand incep in cazul in care angajatul se intoarce dupa 1 an pt a beneficia de stimulent.


Adaugata in: Concedii Ccc
Klaus Klaus
 User  Klaus Klaus
a intrebat la 21 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului klaus klaus la 26 Aug. 2013
Este posibilia oricand, in functie de situatia economica a angajatorului si influenta pietei se poate ajunge si aici. Pentru ca angajatorul sa intre in reorganizare judiciara este necesar ca instanta sa pronunte intrarea in insolventa si de acolo mai departe se opteaza fie pentru falimentare fie pentru reorganizare judiciara. Este o procedura destul de anevoioasa insa si dureaza, nu se finalizeaza in cateva luni. In majoritata cazurilor, daca apare, se pune problema de 1 - 2 ani, poate chiar mai mult in unele situatii. Depinde de multi factor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Klaus Klaus
 User Klaus Klaus
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Aug. 2013
Reorganizarea judiciara este posibila in cazul meu ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Aug. 2013
In cazul platii stimulentului de insertie, el se acorda pana la 2 ani sau 3 in cazul copilului cu handicap, iar revnirea definitiva ar echivala cu incetarea platii lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2013
1. Reorganizarea judiciara este o masura adoptata in cazul insolventei si care consta intr-un plan de restructurare si de reorganizare a unitatii, astfel incat sa reuseasca sa isi plateasca datoriile si sa se mentina pe piata, fara sa intre in faliment, iar in timp sa se repuna pe picioare. Un plan de acest tip are in vedere si restructurari (desfiintari de posturi). Iar daca pe perioada unei astfel de masuri sunteti in CIC si se vizeaza desfiintarea postului pe care il ocupati, angajatorul poate dispune concedierea si in timpul CIC, iar dupa finalizarea lui intrati in preavizul legal de concediere. Desfiintarea postului vi se comunica in mod obligatoriu in scris, cu semnatura de luare la cunostinta, altfel nu este legala.

2. Da, exista o prevedere in legea 202/2002 privind egalitatea de sanse si tratament la locul de munca, prin care angajatorul este obligat ca la revenirea din CIC sa va primeasca pe acelasti post sau unul similar, cu salariul detinut la data plecarii si in CIC si majorarile aplicabile, daca este cazul.

3. Cele 6 luni se calculeaza de la data la care CIC inceteaza de drept, deci din ziua imediat urmatoare celei in care copilul implineste un an si va reluati activiatea.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024