ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce se intampla in cazul in care nu depun cerere de revenire din CCI?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am fost in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani. In data de 16 octombrie copilul a implinit 2 ani, iar in data de 23 octombrie am nascut cel de-al doilea copil. Nu am facut cerere de revenire la locul de munca pentru ca nu am stiut ca trebuie, dar am depus concediul medical angajatorului incepand cu data de 17 octombrie (concediu incepand cu ziua urmnatoare a implinirii varstei de doi ani a primului copil) pentru a avea continuitate cu scopul de a ramane din nou in concediu pentru cresterea celui de-al doilea copil. Concediile medicale cu toate ca au fost inregistrate in cadrul primariei unde am lucrat, nu au fost introduse in plata. Ca urmare acestui fapt nu pot beneficia de concediu de crestere a copilului pentru ca nu am 12 luni lucrate anterior nasterii copilului, avand doar 11 luni si 3 saptamani (saptamana lipsa era acoperita de concediul medical, dar nefiind pus in plata nu figurez cu luna intreaga.) In acest caz ce am de facut, angajatorul spunandu-mi ca nu poate sa imi plateasca concediile in primul rand pentru ca este altcineva angajat pe postul meu pana in data de 01.0102016(persoana care trebuia angajata pe perioada determinata pana in 16.10.2015), iar in al doilea rand pentru ca nu am depus cererea de revenire ci doar concediu medical. Nu m-a anuntat nimeni ca nu o sa-mi plateasca concedille abia dupa 1 luna, respectiv 26.11.2015. Ce solutie de rezolvare ar fi pentru aceata problema. Mentionez faptul ca sunt angajata din 2007 contractual, iar din 2011 sunt functionar public. Va multumesc.

Carina Ienea
 User  Carina Ienea
a intrebat la 09 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2015
Deoarece pe perioada concediului pentru crestere copilului raportul de serviciu este suspendat din initiativa dumneavoastra si revenirea din concediu se realizeaza printr-o cerere pe care trebuia sa o depuneti la data cand copilul a implinit 2 ani, la sediul institutiei.
Potrivit art. 96 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici reluarea activitatii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica.
Numai dupa incetarea suspendarii raporului de serviciu vi se putea plati indemnizatia de concediu medical. Angajatorul nu va poate palti CM, nu pentru ca este angajata o alta persoana, ci pentru ca raportul deserviciu este suspendat.
Incercati sa rezolvati aceasta problema la sediul institutiei.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024