ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cerere concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am un angajat ce a solicitat pe o perioada de 2 luni cerere de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale, cum pot sa-i incetez dupa ce-i expira suspendarea CIM acesta este plecat din tara si nu am cum sa iau legatura cu el.
Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Lonetta Balasoiu
 User  Lonetta Balasoiu
a intrebat la 16 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lonetta Balasoiu
 User Lonetta Balasoiu
a raspuns la intrebare la 17 Apr. 2013
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2013
Nu prea aveti cum fara cercetare disciplinara, daca angajatul nu va transmite niciun fel de notificare de incetare. Din ce spuneti, reieste ca salariatul si-a incheiat concediul fara plata dar nu a revenit la lucru, ceea ce inseamna absente nemotivate si se incadreaza ca abatere disciplinara.

Incercati sa luati legatura cu membrii familiei sau cunostinte, sau prin email, si a ii transmiteti solicitarea de a va comunica intentia lui de a inceta pentru a nu va incurca situatia in cadrul unitatii. Vedeti si daca nu cumva a intervenit o situatie care sa il puna in imposibilitatea de a comunica cu dvs (medicala, de ex.)

Daca nu reusiti asa, atuncti primul pas este sa intocmiti decizie de suspendare ca urmare a absentelor nemotivate si sa operati suspendare in Revisal, apoi declansati procedura de cercetare disciplinara, convocand in scris salariatul la o data, ora si un loc stabilite in cuprinsul documentului. Convocarea o puteti trimite si prin email, important este sa aveti confirmarea de primire a salariatului. Daca el nu se prezinta la data stabilita dar semneaza pentru primirea ei, puteti dispune direct incetarea disciplinara a CIM.

Este din pacate un gol legislativ care dezavantajeaza angajatorul. In cazul in care nu reusiti asa solicitati ajutorul inspectorilor ITM si explicati-le care este situatie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024