ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cerere de concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum se poate proceda daca facand cerere de concediu de odihna pt 10 zile angajatorul nu vrea sa-mi acorda nici macar fara plata cum as putea sa plec daca chiar am nevoie urgent de aceste zile? Ce se poate intampla daca plec nemotivata ? Cum ar trebui totusi sa procedez?

Adaugata in: Concedii
Manuela Lebada
 User  Manuela Lebada
a intrebat la 14 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Iun. 2012
Incercati sa ii explicati angajatorului caracterul urgent al situatiei pentru care solicitati acordarea acestor zile. Concediul de odihna se acorda in baza unei programari precedata de o negociere individuala sau colectiva, in cazul programarilor colective. Angajatorul poate renegocia cu dvs perioada de concediu de odihna.

Concediul fara plata, pe de alta parte, este un drept al salariatului in cazul in care se confrunta cu probleme de natura persoanla, insa acesta are la baza acordul partilor, adica o cerere a dvs aprobata de catre angajator.

Absentarea nemotivata, din punctul meu de vedere, nu este o solutie, pentru ca riscati sa deveniti subiectul unei cercetari disciplinare iar in cazul in care, pe parcursul cercetarii, se constata vinovatia dvs., vetifi santionata in consecinta. Sanctiunea pentru absente poate consta inclusiv in desfacerea contractul individual de munca, daca in Regulamentul intern este prevazut un anumit numar de absente nemotivate in urma carora se poate aplica sanctiunea constand in desfacerea CIM pe motive disciplinare.

Sfatul meu ar fi sa incercati sa discutati cu angajatorul dvs si sa obtineti un motiv pentru care va refuza aceste drepturi. De asemenea, vedeti si ce prevede Regulamentul intern sau Contractul colectiv pentru astfel de situatii. Daca simtiti ca angajatorul va refuza in continuare drepturile cuvenite prin lege, faceti o sesizare catre ITM pentru rezolvarea situatiei.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu alexei delimart Radu Anton G Stancu Marius Ion adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024