ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CFP pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acordarea concediului fara plata pentru ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, in conditiile in care am optat pentru CCC pana la 1 an.
1. In cererea adresata angajatorului trebuie specificata in mod expres perioada pentru care solicit CFP (1 luna, 2 luni, pana la data de....etc.) sau trebuie mentionata numai data de la care solicit intrarea in CFP;
2. Intrarea in CFP pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani se face inainte de a implini copilul 11 luni (respectiv cel tarziu la 11 luni fara 1 zi), ca in cazul revenirii la serviciu?
3. Plata stimulentului de 500 ron se acorda la reluarea activitatii / odata cu obtinerea veniturilor impozitabile - chiar daca am beneficiat anterior de CFP.
Va multumesc si va doresc o zi buna!

Irina Irina
 User  Irina Irina
a intrebat la 24 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2015
Pentru ca ati optat pentru CCC pana la 1 an puteti beneficia de stimulent de insertie daca realizati venituri impozabile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, sau 11 luni in cazul in care celalalt parinte intruneste conditiile de acordare a CCC.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Irina
 User Irina Irina
a raspuns userului adriana iancu la 25 Feb. 2015
Imi pare rau, dar nu imi este clara a doua parte a raspunsului. In cazul in care, la 11 luni fara 1 zi, solicit intrarea direct in CFP, pierd definitiv posibilitatea acordarii de stimulent, chiar daca ma intorc la serviciu pana ce va implini doi ani?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2015
In conformitate cu articolului 25, alineatul (1) al OUG nr. 111/2010, angajatorul este obligat sa va acorde concediul fara plata pe o perioada stabilita in acord cu acesta, pana la implinirea varstei de doi ani a copilului, in baza unei cereri depusa de dumneavoastra. Sunteti obligata sa notificati primaria pe raza careia aveti domiciliul aceasta situatie in termnen de 15 zile lucratoare de al depunerea cererii la angajator.
Daca optati pentru concediu fara plata nu mai beneficiati de stimulentul de insertie. In situatia in care va intoarceti pana la implinirea varstei de 1 an a copilului si beneficiati de stimulentul de insertie puteti solicita ulterior concediul fara plata cu conditia ca acesta sa fie acordat pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului si sa anuntati in scris primaria in termen de 15 zile.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024