ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Vreau sa stiu: daca eu sunt in CIC, sotul meu este obligat conform legii sa stea si el o luna in CIC? Mentionez ca eu am intrat in CIC intrerupand somajul. Daca "DA", ce acte trebuie sa depunem si in ce perioada trebuie sa stea el in CIC , si eu ce o sa fac atunci (o sa anunt la somaj si o sa intru pentru o luna in somaj)? Va rog sa ma ajutati pentru ca sunt bulversata rau de tot. Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Valentina Andronescu
 User  Valentina Andronescu
a intrebat la 22 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Aug. 2013
Cererea pentru CIC va fi depusa de tata la locul sau de munca. Lista documentelor necesare o regasiti aici http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Obligatii efectuarii de catre unul din parinti a minim o luna din CIC pentru care a optat celalalt este prevazuta la art. 11 din OUG 111/2010. In cazul in care al doilea parinte indeplineste conditiile de acordare si cea a datei nasterii pentru aplicarea prevederii, dar nu solicita acordarea lui, pierdeti indemnizatia aferenta unei luni din CIC.

Art. 11
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc ?ncep?nd cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate ?n situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), ?ncep?nd cu această dată, ?n situaţia ?n care ambele persoane din familia respectivă ?ndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) ?n situaţia ?n care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care ?i revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu ?n locul acesteia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2013
Tatal copilului are aceasta obligatie doar nasterea a avut loc dupa data de 1 martie 2012 cand a intrat in vigoare aceasta prevedere si daca indeplineste conditiile de acordare a CIC.

In cazul in care i se aplica aceste conditii poate intra in CIC oricand inainte de finalizarea celui in care va aflati dvs (inainte de implinirea varstei de un an sau doi de catre copil), putand opta pentru orice luna doreste, nu neaprata ultima din durata CIC. Dvs daca ati intrat in CIC din somaj, atunci anuntati la agentia de somaj si reluati somajul timp de o luna, iar daca va fi cazul, ulterior reintrati in CIC supsendand din nou somajul. Daca sunteti insa salariata atunci anuntati angajatorul si fie reveniti la lucru pentru luna respectiva, fie solicitati CFP pentru nevoi personale sau CFP pentru crestere copil, daca acesta a implinit deja un an.

Documentele sunt aceleasi ca si in cazul dvs. Indemnizatia se va calcula in baza veniturilor realizare de el in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, nu are legatura cu suma primita de dvs.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu G Stancu alexei delimart Ioana Popa Radu Anton Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024