ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Pe data de 23 iunie 2012 primul copil implineste 2 ani. As dori sa stiu daca pot beneficia in continuare de inca 1 an de stat acasa, in concediu fara plata. Daca se poate acest lucru si raman din nou insarcinata pe parcursul acestui an, mai beneficiez si pentru cel de-al doilea copil de indemnizatie? Va rog frumos sa ma ajutati. Am auzit mai multe variante si trebuie sa merg la angajator si nu stiu cum sa-i pun problema. Va multumesc mult.

Adaugata in: Concedii
Mona Ionita
 User  Mona Ionita
a intrebat la 12 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
Daca ramaneti insarcinata si nasteti dupa revenirea la locul de munca, puteti intra din nou in concediu maternitate si apoi in concediu crestere copil, pentru ca perioada anterioara a concediului crestere copil se asimileaza stagiului de cotizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
Concediu crestere copil nu se prelungeste peste 2 ani, sau 3 in cazul copilului cu handicap. Ceea ce inseamna ca odata cu implinirea varstei de 2 ani de catre copilul dumneavoastra, ar trebui sa reveniti la lucru, daca doriti acest lucru. Chiar daca nu va doriti sa reveniti, nu puteti avea inca un an concediu crestere copil, fie el si fara plata.

In plus, concediile fara plata pentru crestere copil se acorda din cel de-al doilea an, dupa primele 3 nasteri.

OUG 111/2010 modificata prin OUG 124/2011 prevede:


Art. 6
1 Dup?? ??mplinirea de c??tre copil a v??rstei de un an, cu excep??ia copilului cu handicap,
persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cre??terea copilului ??i indemniza??ia lunar?? prev??zute la art. 2 alin. 1 lit. a au dreptul la concediu f??r?? plat?? pentru cre??terea copilului p??n?? la v??rsta de 2 ani.
2 Cererea pentru acordarea concediului f??r?? plata indemniza??iei pentru cre??terea copilului se depune ??i se ??nregistreaz?? la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de na??tere al copilului.

Art. 10
1 Persoanele care ??ndeplinesc condi??iile prev??zute la art. 2 au dreptul la concediu f??r?? plata indemniza??iei pentru cre??terea copilului dup?? primele 3 na??teri sau, dup?? caz, dup?? primele 3 situa??ii prev??zute la art. 8 alin. 2.
2 Durata concediului prev??zut la alin. 1 este de 4 luni ??i se acord?? integral, o singur?? dat??, fiec??ruia dintre p??rin??ii fire??ti ai copilului sau, dup?? caz, persoanelor prev??zute la art. 8 alin. 2, ??n perioada p??n?? la ??mplinirea de c??tre copil a v??rstei de 2 ani, respectiv a v??rstei de 3 ani, ??n cazul copilului cu handicap.
3 Cererea pentru acordarea concediului f??r?? plata indemniza??iei pentru cre??terea copilului se depune ??i se ??nregistreaz?? la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de na??tere al copilului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 12 Mai. 2012
Aveti dreptul legal la prelungirea suspendarii cu inca un an fara plata. Nu ar trebui sa intampinati probleme cand va duceti la angajator.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024